Acuzații de FRAUDĂ la Evaluarea Națională, în Cluj

Elevii de clasa a VIII-a au susținut ieri, 18.06 primul test al maturității. Aceștia au început cu proba la limba și literatura română. În privința gradului de dificultate au fost elaborate subiecte de nivel mediu, iar timpul de rezolvare permis a fost de 120 de minute. Condițiile sunt destul de stricte pentru copii, aceștia sunt obligați să stea cu examenul în față două ore, fie că știu, fie că nu.

Un părinte ne-a semnalat o neregulă care ar fi avut loc la Evaluarea Națională, la limba română. Acesta susține că unui elev i-a fost permis să lucreze la examen și după ce au expirat cele 120 de minute.

„Bună ziua. Semnalez o neregulă majoră ce a avut loc la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a, proba la limba română. La sala 38 după 2 ore s-au strâns lucrările, copiii au plecat, dar profesorii supraveghetori au prelungit timpul de examen cu încă o oră pentru un singur elev care nu-și terminase lucrarea. Acesta a predat lucrarea după 3 ore”, reclamă către Ziar de Cluj un părinte.

Situația este una cât se poate de gravă, motiv pentru care am cerut explicații Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Inspectorul general, Valentin Cuibus susține că există posibilitatea de prelungire a timpului de examen pentru cazurile medicale.

„Se poate să fie prelungiri. Au fost 23 de cazuri medicale aprobate cu prelungire de o oră. Pe dosare medicale. Toate se înregistrează, nimeni nu a făcut să îi lase nici 5 minute peste timpul efectiv.  Sigur a fost un caz de aprobare de desfășurare cu o oră în plus. Nu se știa deoarece nu te apuci să spui: Vezi că acel copil e bolnav”

Rugăm să se verifice ce dosare medicale au fost aprobate și ce probleme de sănătate avea copilul din cazul semnalat.

Adauga comentariu