Actiuni caritabile organizate cu spatele. Sau cum sa ne batem joc de jurnalisti in Saptamana Mare

Cantaretul si compozitorul american James Castro, mare vedeta in Statele Unite ale Americii de cand a participat la cel de-al 7 –lea sezon al concursului American Idol, ajunge astazi la Cluj. Americanul va sustine un concert, organizat si sustinut de catre Organizatia Crestina Something New, avand ca obiectiv strangerea de fonduri pentru sustinerea proiectului care vizeaza copiii defavorizati din cadrul centrului de zi Something New.

Pana aici, toate bune, frumoase si crestinesti. Organizatorii, reprezentantii Something New, suna si trimit mailuri presei, sa scrie despre concert inainte de a avea loc, sa vada americanul ca Romania se inchina in fata bunatatii lui. Cand asta nu merge, anunta ca vor avea o actiune in Pata Rat, acolo unde James Castro va imparti zeci, poate chiar sute de perechi de cizme. Frumos.

"Deci puteti sa veniti acolo, dar sa scrieti despre concert in material", spune Lidia Vulea, PR-ul evenimentului.

Nu prea conteaza saracia copiilor, conteaza ca "Something New" il aduce pe american la Cluj, iar banii se intorc in asociatie. Concertul e adevarata miza. Plecarea spre Pata Rat, actiunea secundara, se va face joi, la ora amiezii, spune Lidia Vulea:

“Ne intalnim la 12, ii luati interviu si plecam spre copii, sa nu mai pierdem timpul acolo”.

O ora mai tarziu, americanul e tot pe drum, a plecat de dimineata de la Arad, la Cluj ajunge…nu se stie cand. Si cand ajunge, vrea sa manance oarece, ca un roman odihnit. “Dupa aia, plecam la Pata Rat”, spune Vulea, relaxata, dupa care isi comanda o ciorba.

“Daca nu mai vreti sa scrieti despre actiune, nu e nicio problema”, spune ea.

Ba da. E o problema.

E o problema ca, in Joia Mare, jurnalistii au umblat dupa o vedeta care nu se sinchiseste sa ajunga la ora stabilita si nici nu se streseaza cu asta.

E o problema ca organizatorii evenimentului se delecteaza cu o ciorba in timp ce ziaristii fac cuie in asteptarea subiectului.

E o problema ca astfel de evenimente nu sunt deloc gandite, ca pe organizatori ii doare in lingura de cei care si-au pierdut jumatate de zi asteptand vedeta mai preocupata de propriul stomac decat de saracia copiilor din Pata Rat.

Comentarii

ALin

17.04.2014 18:22

E super tare. Jurnalisti precum domnia ta Adina Fartusnic chiar merita faze de acest gen... la mai mare :)) TU vorbesti de Saptamana Mare, care nu ai habar de nimic si nici nu stii probabil cum sa iti faci o cruce? Hai sa fim seriosi si sa nu invocam Saptamana Mare cand tu nici nu stii prea bine ce se intampla in aceasta saptamana, ci scrii doar de dragul de a scoate un titlu pompos.Sa iti expun eu o problema: o problema e cand iti bati joc de credinta unor oameni fara sa cunosti si pe deasupra te dai si destept (Vezi articolul despre Sf. Efrem), poate te ajuta si pe tine sa scapi de fumuri si autosuficienta caracteristica jurnalisilor de carton din Romania. Si apropo niciun preot nu iti garanteaza ca te face vreun sfant bine de ceva, totul tine de credinta.Dar ce sa faci greu sa intelegi chestii mai complicate, sa nici nu mai vorbim de metafizica, filosofie etc ... mai bine ca te-ai enervat pe "neseriosii" de la Something New si ai mai scris inca un articol de 2 bani din condeiul tau de printesa de asfalt, pardon: MARE ZIARISTA.

Stefania

18.04.2014 11:15

Dumneata, dna. Fartusnic, esti mai degraba o defaimatoare, decat o jurnalista.

Anca Brasfalean

18.04.2014 15:17

Din cite stiu, "vedeta" a ajuns la Pata Rat, deci i-a pasat de copiii de acolo (n-a mai ajuns la conferinta, dar la Pata Rat, da).Din cite stiu, asa se face: conferinta de presa inaintea unui concert.Din cite stiu, si Something New stringe bani tot pentru copii din medii defavorizate, deci e logic sa vrea sa se stie despre ei.Si, din cite stiu :), mai ales in Saptamina Mare ar trebui sa fim intelegatori, decenti... buni.Numai bine, Adina Fartusnic!

Adauga comentariu