Acordarea primului ajutor, asistată de smartphone

Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Din păcate, mulţi oameni mor zilnic în România din cauza unor incidente în care acordarea primului ajutor, până la sosirea ambulanţei, ar fi putut salva vieţi.

Aplicaţia Prim Ajutor oferă gratuit sfaturi simple, uşor de pus în aplicare de către orice persoană, indiferent de vârstă sau de competenţe.

Nu ştii ce ai de făcut în caz de arsură? Nu ştii cum se opreşte o hemoragie sau cum se leagă un garou? Nu ştii ce ai de făcut în cazul unui incendiu? Toate aceste informaţii şi multe altele sunt prezentate în aplicaţie. E genul de aplicaţie pe care oricine ar trebui să o aibă pe telefon şi pe care să o consulte din când în când, doar pentru a mai învăţa ceva.

Prin intermediul aplicaţiei de Prim Ajutor, Crucea Roşie Română facilitează accesul la informaţiile necesare acordării primului ajutor de bază care pot salva o viaţă sau pot ameliora suferinţă victimei până la sosirea ambulanţei.

Aplicaţia prezintă intervenţiile de prim ajutor în diferite situaţii, cu text şi imagini.

Secţiunea "Învaţă" prezintă informaţii despre semne şi simptome specifice în situaţii frecvent întâlnite, precum şi norme de prim ajutor pe bază de imagini exemplificative pentru fiecare caz în parte.
Secţiunea "Urgenţe" arată paşii ce trebuie urmaţi în cazul unei situaţii de urgenţă.
Numărul de Urgenţă 112 poate fi apelat din secţiunea “Urgenţe”, accesând oricare dintre categoriile din listă
Secţiunea "Info" oferă acces la formularul de înscriere online la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie Română în toată ţară.

Cu aplicaţia Prim Ajutor vei fi întotdeauna pregătit în situaţia unei urgenţe medicale!

Adauga comentariu