Achiziție de criză: Boc plătește 100.000 de euro pentru 18 stații de autobuz verzi

Cu fiecare nou contract adjudecat de către Primăria Cluj-Napoca se dovedește că situația financiară a municipiului nu este atât de gravă precum o prezintă primarul Emil Boc. Desigur că bugetul a fost afectat de această pandemie, dar dacă proiecte precum achiziția de stații verzi, care nu reprezintă o prioritate, continuă, atunci bugetul municipiului va supraviețui crizei.

Citește și:

Boc se plânge că bugetul a fost văduvit de 7,5 milioane de euro, dar continuă să arunce bani pe lalele, aparate de fitness sau iluminat festiv

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 18 stații de autobuz verzi de la o firmă din Slatina, Metalgan Company SRL pentru suma de 486.000 de lei. Practic fiecare stație de autobuz costă aproximativ 5500 de euro. 

Noile stații cu acoperiș verde sunt formate dintr-o structură metalică galvanizată, acoperișul și pereții se vor realiza din sticlă securizată fără vitrină publicitară și se va monta o bancă pentru șezut. Se vor achiziționa 6 stații cu pereți exteriori și 12 stații fără pereți exteriori.

Clujenii au reclamat că sunt multe stații în oraș care nu au refugiu, astfel că așteptarea în stații se face în ploaie, în vânt și în frig. Potrivit primarului, noile stații vor fi amenajate pe strada Bună Ziua și în Mărăști acolo unde actuala stație va fi dărâmată. 

Citește și:

Boc îi calcă pe urme lui Firea: Primăria cumpără 18 stații de autobuz cu acoperiș verde, deși încă mai sunt stații în care clujenii stau în frig și ploaie

”Cele 18 stații de autobuz verzi vor fi amplasate pe strada Bună Ziua, Acolo vor fi asemenea stații verzi. Vom avea stație verde și în Mărăști acolo unde se va demola stația de autobuz”, potrivit primarului Emil Boc.

Metalgan Company SRL, firmă abonată la contractele din bani publici

Metalgan Company comercializeaza produse de salubritate noi si second hand.Vindem o gama variata de pubele second hand, containere de gunoi si masini de gunoi.De asemenea suntem producatori de mobilier urban de cea mai buna calitate si la preturi foarte avantajoase.

Firma din Slatina deținută de Ganea Iulia Delena.a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 4.171.256 lei și profit de 250.147 lei.

Este o firmă abonată la banii publici având în vedere că în perioada 2015-2018 a avut nu mai puțin de 153 de contracte cu instituții publice, 149 achiziții directe și 4 licitații. În județul Cluj, firma a avut trei contracte la Turda în valoare de 65.578 lei.

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu