Acciza pe mort. Taxe de la niște inși aflați degeaba în treabă pe banii noștri

O zi din viața Grupulețelor Infracționale Organizate din România Nimănui, impropriu numite guvernare, administrație publică locală, partide politice, conduceri de instituții publice șamd, decurge fix așa:

Hoțul nr 1 stă la birou și coace o Ordonanță de Urgență, o Dispoziție de Ministru, un Ordin de Șef de Instituție, ceva de Nevoi Personale, să mai extragă un ban din buzunarele românilor, că vin alegerile și trebuiesc mituiți votanții de serviciu…

Hoțul nr. 2 vine și îi fură ideea hoțului nr. 1 și o duce în Parlamentul României să facă un Proiect de Lege. Face Proiectul de Lege și și-l aprobă în plenul GIO de îndată, cot la cot, GIO de Opoziție și GIO de la Putere.

Hoțul nr. 1 iese cu "prada" în mână să pună de-o discuție publică, și observă că i-a dispărut ideea..., motiv pentru care habar nu are ce idee a avut el când a vrut să aibă o ideea. Așa că vrea să pună de-o discuție publică: dacă era, sau nu era oportun să aibă o idee.

Hoțul nr 3 apare, și îi fură oportunitatea discuției hoțului nr. 1...

Hoțul nr 1 se-ntoarce de unde a ieșit..., mă rog, Grupulețul lui Infracțional Organizat… și dă o declarație:

Hoțul nr 1 : "În ziua de azi e atâta dorință de a fura, încât ieși la furat și te întorci mai sărac decât înainte"…

Avem așa (dar e doar un exemplu, găsiți după șablonul de mai sus câte exemple doriți și în cea mai mizeră instituție a statului), ca ultimă găselniță în materie de luptă în contra evaziunii fiscale a Guvernului Cioloș (viitor Premier în Locație de gestiune al PNL, PSD și cine-o mai câștiga alegerile): "Guvernul obligă ca toate persoanele decedate să fie înmormântate cu o brățară la mână”. Cum vă ziceam, “decizia vine în contextul prevenirii evaziunii fiscale".

Depășind momentul inițial de glumă, că mai degrabă vine în contextul luptei împotriva votanților lui Dragnea și a prevenirii votului multiplu, începi să te întrebi cât de incredibil de jegos moral trebuie să fie cel care a putut gândi așa ceva: că cineva îi va pune mortului din familie o “brățară fiscală” (un fel de acciză pe mort) în timp ce-l îngroapă?

Apoi te întrebi: cum au să facă să controleze dacă e mortul cu brățara, vin ulterior și profanează mormântul? Ocupă cu prostia asta din timpul de muncă al unor judecători și vin cu ordin de dezhumare? Angajează cârtițe fiscale? Sau, odată cu soborul de preoți, la înmormântări vom avea și un sobor de inspectori fiscali, că mortul se va duce într-un loc “fără durere și fără întristare”, iar corul ANAF va cânta pe nas: “și fără de evaziuuuneee fiscalăăăă, amin!”…?

Dar, stai, "evaziune fiscală", au zis? Păi ei sunt extrem de eficienți în această direcție, căci combat evaziunea numai luptându-se cu usturoiul vândut de băbuțe. (poate vi-o mai amintiți pe Madam Apciză... la ce școli pentru asistați mintal învață ăștia chestii d-astea de economie de ștevie?)

Numai la idioțenii le stă capul pe banii noștri.

(Foto: prelucrare după Dumbpeoplesenoyme)

Adauga comentariu