Accesul taximetrelor pe benzile dedicate transportului public va intra in dezbatere publică: „Se finalizează toate părerile luate, se centralizează toate punctele de vedere...”

Accesul taximetrelor pe benzile dedicate transportului public se află de luni bune în „analiza” specialiștilor din comisia de circulație. Săptămâna viitoare proiectul ar putea intra în dezbatere publică. În ce condiții vor putea circula taximetrele pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun?

„A fost discutată în comisia de circulație. Luni va fi pus în dezbatere publică proiectul. 

Acum se finalizează toate părerile luate.

Am avut o discuție lungă în comisia de circulație, pe baza raportului prezentat de către specialiști. Și săptămâna viitoare proiectul va fi pus în dezbatere. 

Dar nu vă pot spune încă concluzia pentru că acum se centralizează toate punctele de vedere”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

În continuare taximetrele din Cluj-Napoca nu pot circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport public. În urmă cu trei luni de zile, reprezentanții administrației locale susțineau că această problemă se află în analiză, iar Comisia de Circulație din cadrul Primăriei are câteva abordări: acces în anumite intervale orare, acces pentru taximetrele care au un client în interior sau acces nelimitat pe zonele neaglomerate din oraș. 

În aprilie 2021, taximetriștii clujeni anunțau că și-au câștigat dreptul de a circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun, având legislația de partea lor dar și două sentințe civile favorabile. 

CITEȘTE ȘI: Benzi dedicate pentru taximetre cu acces condiționat: „Dacă ai client în mașină, între anumite intervale orare sau nelimitat”

Cu toate acestea, tema accesului taximetrelor pe benzile dedicate transportului public a rămas suspendată, taximetriștii clujeni având permis doar pe banda dedicată transportului în comun din Gheorgheni de pe strada Nicolae Titulescu, deși aceștia susțin că instanța le-a dat dreptate și că pot folosi oricare bandă dedicată din oraș. 

 

Adauga comentariu