Acces în sala de fitness: cu vaccin ori test PCR

Accesul în sălile de fitness va fi permis pentru persoanele vaccinate ori pentru cei care prezintă un test PCR. Sălile de sport vor funcționa la capacitate redusă. 

Guvernul a anunțat că începând de sâmbătă, din 15 mai, sălile de sport vor funcționa cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, cu o capacitate în creștere de până la 70%. 

Pentru a putea face sport, clienții vor trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că au fost imunizați împotriva Covid-19. Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă regulile vor fi amendați. 

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că:

Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

De la 1 iunie, este prevăzut ca:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

„Se permite activitatea în spații închise ale sălilor de sport cu capacitatea de max. 50%. Sunt măsuri până la 1 iunie. Vor urma și altele. (…)”, a declarat Cîțu pe seama noilior măsuri de relaxare. 

Întrebat ce se întâmplă cu persoanele care au trecut prin boală, Câțu a declarat:

„Sunt două posibilități: Vaccin sau test. Trebuie să prezinte certificatul de vaccinare. Dacă vor fi identificate persoane nevaccinate, organizatorul va fi amendat”.

Florin Cîțu a anunțat, vineri seară, o serie de măsuri de relaxare a restricțiilor COVID-19, anunțând totodată că, de la 1 iunie, vor fi anunțate și alte măsuri de relaxare.

 

Adauga comentariu