Acces condiționat pentru taximetre pe banda BUS de pe Titulescu și Ferdinand: doar taxiuri cu client, preluarea și debarcarea de pe banda dedicată nu este permisă

Acces marcat de restricții. Autoritățile au lansat, după amânări repetate, proiectul care reglementează accesul și circulația taximetrelor pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Proiectul publicat spre analiză este fundamentat pe un studiu de trafic al cărui rezultat este prea puțin favorabil transportului public în regim de taxi. 

Astfel, potrivit noilor reglementări, autoritățile suntan gata să aprobe accesul și circulația taximetrelor pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun amenjate pe Bdul Nicolae Titulescu și str regale Ferdinand, în anumite condiții:

- Accesul este permis doar taxiurilor cu client

- Nu este permisă îmbarcarea-debarcarea clienților de pe banda BUS

- Nu se permite utilizarea stațiilor de transport public în comun ca puncta de îmbarcare/debarcare a clienților, cu excepția intervalului 23.00 – 5.00.

De asemenea, prin execpție de la aceste prevederi,

- nu se permite accesul taximetrelor pe benzile dedicate atunci când frecvența mijloacelor de transport în comun ajunge la 60 de unități/oră.

Accesul taximetrelor pe benzile dedicate transportului public s-a aflat vreme de câteva luni în „analiza” specialiștilor din comisia de circulație. În final, noul proiect care reglementează circulația taxiurilor pe banda BUS pare a fi mai restrictiv pentru beneficiari decât preconizau reprezentanții administrației locale. 

În aprilie 2021, taximetriștii clujeni anunțau că și-au câștigat dreptul de a circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun, având legislația de partea lor dar și două sentințe civile favorabile. 

CITEȘTE ȘITaximetriștii clujeni au câștigat în instanță dreptul DE A CIRCULA pe benzile dedicate transportului în comun

Cu toate acestea, tema accesului taximetrelor pe benzile dedicate transportului public a rămas suspendată, taximetriștii clujeni având permis doar pe banda dedicată transportului în comun din Gheorgheni, de pe strada Nicolae Titulescu, deși aceștia susțin că instanța le-a dat dreptate și că pot folosi oricare bandă dedicată din oraș. 

Acum, potrivit noului regulament, taximetrele vor putea circula condiționat și pe banda de pe str Regele Ferdinand. 

Proiectul se află în analiză până în 26 octombrie 2021. (Detalii AICI).

Adauga comentariu