Abris Lelbach, miliardarul german şi adevăratul stăpân al CFR Cluj, a fost la cheful campionilor, dar nu l-a băgat nimeni în seamă

Aţi urmărit, desigur, din extenso, toate detaliile chefului care a avut loc la Restaurantul Da Vinci în noaptea de duminică spre luni, cu maneliştii care au făcut rime, cu Dan Petrescu cel jovial, cu Toma Rus, apărătorul Coroanei şi cu Neluţu Varga, cel care conduce, din umbră, destinele CFR. Apropos de Neluţu Varga, e de remarcat ambiţia acestui om, fără experienţă în fotbal şi care reuşeşte să ia Campionatul de 2 ori consecutiv, ruşinându-l pe ciobanul Gigi Becali.

Tot noi trebuie să vedem în adevărata cheie absenţa lui Iuliu Mureşan de la petrecere. Deşi însuşi Varga l-a sunat pe Muri ca să-i facă invitaţia, acesta a refuzat, neuitând umilinţa îndepărtării sale.

Însă ziariştii de casă ai CFR, tinichelele profesionale ale acestei bresle, aveau în gheare adevăratul subiect al serii, o exclusivitate de mega interes. Care le-a scăpat, fiindcă ziariştii sportivi nu ştiu decât să pupe în cur antrenori, jucători şi finanţatori.

În imaginile date de Digi Sport, undeva, discret, ascuns printre perdele, în spatele celor care se pozau cu trofeul, se ascundea un tip cu faţă de şoricel pensionar cu alură ştearsă, pe care nici chelnerii nu-l băgau în seamă d-apoi jurnaliştii. Numele său este Abris Lelbach şi este miliardar în euro - circa 2,5 miliarde de euro avere personală, cu interese în minerit, imobiliare şi construcţii civile. Acesta este şi patron la echipa germană de fotbal Werder Bremen şi adevăratul patron al CFR Cluj, finanţând cu foarte multe milioane de euro echipa.

Însă, Lelbach a preferat mereu să rămână în anonimat, aşa cum fac miliardarii adevăraţi, deşi interesele sale, cel puţin pe România, au crescut foarte mult în ultimii ani.

Comentarii

Mihai

14.05.2019 17:52

Ce mai face Florin Ciorca ?

Adauga comentariu