Din oras

Abatorul criminal care mixa carnea stricata cu carne proaspata

Pana acum trei firme clujene mai sunt implicate, pe langa Michelangelo, in „Dosarul carnii stricate”. Patronul Piggy SRL, societatea la care cei de la Michelangelo apelau pentru a amesteca produsele de carne stricata cu alte sortimente, sustine ca nu ar fi implicata in aceste ilegalitati. Directorul Florin Popa spune ca ei se ocupa doar de “carne proaspata, refrigerata”, ca au controalele la zi si in colaborarile cu Michelangelo nu ar fi fost nimic in neregula. Includerea lor in comunicatele DIICOT ar avea la baza doar numele firmei, SC Abatorul Piggy SRL, care ar da aparenta unei societati mari.

Florin Popa, directorul firmei SC “Abatorul Piggy” SRL este foarte suparat ca societatea pe care o conduce a fost mentionata in comunicatul DIICOT. 

“Nu mi se pare corect sa fim implicati in acest scandal. La noi s-au facut controale si analize foarte amanuntite si totul a iesit in regula. Daca eram implicati, eram si noi acolo, cercetati si retinuti. Cel mai rau ne-a facut denumirea firmei, SC Abatorul Piggy SRL, pentru ca toata lumea s-a gandit ca sigur e vreo firma foarte mare, pe cand noi suntem foarte mici, nu ne comparam cu firmele mari”, a declarat directorul pentru Ziar de Cluj. 

Firma se axeaza pe “produse proaspete, refrigerate” si, in ciuda denumirii, prelucreaza doar carne de pui. Explicatia paradoxului consta in faptul ca firma se ocupa initial cu transare de porci si, dupa preluare, nu i s-a mai schimbat numele. 

„Am colaborat cu Michelangelo, toti de la Cluj au facut asta. Am mai avut colaborari cu ei, dar nu se compara cu altele. Din 2012 pana acum nu sunt sute, ci zeci de facturi cu firma lor. In 2014 am cumparat de la ei 500 kg de pulpa de pui, insa cu acte in regula, pe etichete scria ca e din decembrie 2013 si nu era dubioasa nici ca aspect sau miros. A fost prelucrata pentru kebab”, a explicat Florin Popa. 

“Derulam un program de autocontrol cu laboratoarele Directiei Sanitar Veterniare (DSV) si ni se fac periodic verificari riguroase. Nu am avut niciodata probleme. Platesc in fiecare luna 3.500 de lei pentru analize in firma. Daca as fi fost si eu evazionist nu plateam intre 80.000 si 100.000 de lei lunar ca TVA”, spune directorul. 

Firma a fost supusa unor controale in 12 martie, ziua in care s-au declansat retinerile si cercetarile in “Dosarul Carnii”. 

“Au luat 50 de kilograme de carne din diferite sortimente si date de productie si au iesit toate in regula. Eu sunt sigur ca cine a lucrat cu noi si stie ca avem mereu produse proaspete nu o sa renunte dupa scandal, insa numele firmei e patat acum. Ce sa fac? Sa apelez la avocati si sa fac si eu scandal? E pacat ca se strica numele unei firmei si munca angajatilor de ani de zile”, a incheiat directorul SC Abatorul Piggy SRL. 

Conform listefirme.ro, firma e administarta de Arabi Nazem si a avut in 2012 o cifra de afaceri de 8.570.093 lei. 

„Inculpatul Curticiu Bogdan-Radu, fiind persoana care se ocupa si de magazinele de desfacere detinute de catre SC Michelangelo SRL, procedeaza frecvent la punerea in circulatie a unor produse alterate, modificarea termenelor de valabilitate (pentru a se acoperi data intrarii pe teritoriul national sau pentru a se prelungi ilegal termenul de valabilitate al produselor)”, au notat procurorii DIICOT in dosar. 

Astfel, Curticiu ar fi si falsificat etichetele privind originea produselor comercializate. 

„Aceste imprejurari reies din convorbirile telefonice ale suspectului Curticiu Bogdan-Radu care in ceea ce priveste carnea expirata/alterata, de cele mai multe ori, o transporta la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecata cu alte sortimente de carne spre a fi introdusa in consumul populatiei”, mai arata sursa citata. 

Conform unei interceptari DIICOT din preajma Craciunului din 2013, Timea, o angajata de la Michelangelo ii spune patronului Bogdan  Curticiu ca a predat la SC Abatorul Piggy SRL niste carne alterata de pui. 

„Le-o luat, numa’ acuma tre’ sa ma duc si-n Hermes si Aurel Vlaicu, c-am coborat din Flora si-astea am zis ca le las, c-asa de tare miroase de Doamne feri”, a spus femeia.

Inca doua firme clujene mai sunt implicate in “afacere”. 

MTC Ioana & Anca SRL  are ca obiect de activitate “activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente” si este administrata de sotiile celor doi patroni de la Michelangelo. Este vorba de Elena Anca Selesiu si Ioana Doina Curticiu. Cifra de afaceri a firmei pe 2012 este de 597.514 lei. 

“Nu avem nici un comentariu, fara suparare”, a declarat o reprezentanta a firmei. 

De asemenea, SC Cool Trans, firma axata pe transporturi rutiere de marfa in regim de temperatura controlata a participat la transporturile de carne alterata, conform interceptarilor. Csete Levente, unul dintre administratori apare intr-o inregistrare telefonica in care Oana Chirita, cea care intermedia intre cei de la Michelangelo si filiera externa a retelei ii spune sa amane un transport, pentru ca se fac controale. Firma ii mai are ca administrator pe Csete Gergely, Dan Vasile Petrule si Aurel Boca. Cifra de afaceri pe 2012 a societatii este 1.454. 345 lei. 

Reprezentantii firmei de transport nu au putut fi contactati. 

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *