ABAST a făcut apele din Cluj-Napoca „respirabile”. S-au strâns 40 de tone de vegetație acvatică

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a reușit în doar câteva zile să strângă zeci de tone de vegetație acvatică din apele municipiului Cluj-Napoca. Acțiunea a fost demarată după ce primăria a cerut sprijinul ABAST pentru îndepărtarea vegetației din Lacul 1 din cartierul Gheorgheni.


Administrația Bazinală a folosit pentru eliminarea algelor un utilaj amfibiu, singurul din zonă. În total, atât din lacul din Gheorgheni, cât și din Someș au fost extrase aproximativ 40 de tone de vegetație.


Acțiunea a fost un succes, mai ales pentru că eliminarea vegetației acvatice va duce la stoparea procesului de eutrofizare, un fenomen care duce la înmulțirea excesivă a algelor, dăunând astfel, mediului înconjurător.


Conform ABAST, astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, așa încât, apele din Cluj să poată „respira” din nou.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu