77 de clujeni au fost amendați pentru că nu au respectat restricțiile de circulație

Polițiștii și jandarmii clujeni au amendat 77 de clujeni pentru că nu au respectat restricțiile de circulație impuse pentru intervalul orar 22:00-06:00.

264 de polițiști, 45 de jandarmi și 147 de polițiști locali s-au asigurat că sunt respectate restricțiile impuse prin Ordonanță militară. 

Au fost verificate 131 de localuri, fiind depistat un singur în caz în care nu a fost respectată măsura suspendării activității. 

De asemenea, forțele de ordine au verificat 958 de persoane aflate în autoizolare, toate fiind găsite la domiciliu. 

Astfel, în nopatea de 23/ 24 martie până la ora 24:00 au fost aplicate sancțiuni în valoare de 19.300 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, pentru 23 de persoane, iar în noaptea 24/25.03.2020 in interval orar 22:00-06:00 au fost aplicate amenzi în valoare de 60.550 de lei pentru 54 de persoane.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, începând de astăzi, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00.

 

Adauga comentariu