70% din angajatii RMGC intra in somaj tehnic de maine

Oficialii companiei Rosia Montana Gold Corporation anunta ca incepand din 17 februarie 70% din angajati vor intra in somaj tehnic prin intreruperea temporara a contractului de munca pe termen nedefinit.

“Masura somajului tehnic este impusa de incertitudinea prelungita privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana, ceea ce determina continuarea programului de reducere a activitatilor si a costurilor companiei. Compania RMGC isi reafirma angajamentul de a construi cea mai moderna mina din Romania si spera ca factorii de decizie din partea Guvernului Romaniei si a autoritatilor de reglementare direct responsabile de autorizarea dezvoltarii proiectului sa se implice in consultari cat mai curand posibil”, au precizat reprezentantii RMGC.

Compania arata ca propune la Rosia Montana cea mai buna tehnologie moderna disponibila.

“Asa cum a fost proiectata, aceasta va respecta legislatia romana si pe cea europeana sau va impune chiar standarde mai stricte decat cele prevazute prin legislatie. De asemenea, proiectul minier va respecta si cele mai inalte standarde din industrie la nivel global, aplicabile in reabilitarea si protectia mediului. RMGC propune un program concret de salvare a obiectivelor importante de patrimoniu din Rosia Montana si de integrare a acestora intr-un circuit de valorificare pe termen lung in folosul comunitatii locale. Compania RMGC este pregatita sa demonstreze din nou toate aceste aspecte in cadrul dialogului cu autoritatile romane”, au mai transmis oficialii RMGC.

Comentarii

Marius

16.02.2015 13:28

Asta este o veste bună

Alexa

16.02.2015 16:22

Printre ei te numeri si tu, Liviutz? Nu mai are RMGC-u de unde sa arunce cu bani in tine sa le pui reclamele peste tot pe unde poti? Ahahahah

Adauga comentariu