6 raniti, 5 autovehicule avariate si pagube de 35.000 lei dintr-o depasire

O depasire neregulamentara a coloanei de masini s-a sfarsit prost pentru un sofer care vroia sa ajunga la Cluj-Napoca, aseara, in jurul orei 19.30.

Barbatul de 57 de ani, care se afla pe DN1E60, s-a gandit ca poate depasi o coloana de vehicule într-o zonă în care această manevră este interzisă. Astfel, in comuna Gilau, dar in afara localitatii s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a 6 persoane şi avarierea a cinci autovehicule. In urma unei depășiri interzise. Autovehiculul a intrat în coliziune laterală cu un autoturism care circula din sens opus, iar la revenire pe banda sa de circulație a intrat în coliziune cu autovehiculul care circula pe aceeași direcție de mers, ne informeaza Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj.

În urma impactului, autoturismul care circula pe direcția Oradea-Cluj-Napoca, a fost proiectat în afara părții carosabile, context în care a acroșat autoturismul care-l preceda și care, la rândul său, a fost proiectat în autovehiculul din față.

Accidentul s-a soldat cu rănirea a șase persoane. Astfel, a fost rănit un bărbat, de 63 de ani, din comuna Poieni, conducător al autovehiculului proiectat în afara părții carosabile, precum și o femeie, de 54 de ani, din Cluj-Napoca, pasageră în același autovehicul. De asemenea, patru pasageri în autovehiculul angajat în depășire, persoane cu vârste cuprinse între 11 și 57 de ani, din Florești și Cluj-Napoca, au fost răniți.

Valoarea pagubelor materiale a fost estimată la 35.000 de lei.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea. Insa politistii atrag atentia cu privire la depasirile prin loc interzis.

Aceiasi politisti fac apel la pietoni sa traverseze regulamentar, pentru a preintampina incidentele nefericite. Un barbat de 63 de ani, din Turda, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului, care a fost acrosat de un conducator de 38 de ani, din acelasi oras.

Adauga comentariu