In vizor

54% dintre profesori NU VOR să se vaccineze împotriva COVID-19

Cei mai mulți dintre profesori nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Federația Sindicatelor din Educație. De asemenea, ei susțin întoarcerea la învățământul clasic înainte de începerea campaniei de vaccinare. Profesorii urmează să fie vaccinați imediat după cadrele medicale, fiind încadrați într-o categorie cu risc crescut de îmbolnăvire. 

Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar. 

43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

56,3% dintre repondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

Majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităților de învățământ și revenirea la predarea față în față. Astfel, peste 70% din cei care au răspuns la chestionar, mai precis 73,1%, doresc redeschiderea grădinițelor; 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase; 70,6% sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale. 

Cu toate că cei mai mulți dintre angajații din învățământ, care au răspuns la chestionar, doresc reîntoarcerea la școală,  majoritatea nu este de acord să se vaccineze – 56,3% dintre repondenți nu doresc să se vaccineze, chiar dacă vaccinul va fi gratuit. 

În ceea ce privește momentul revenirii la predarea față în față, observăm că 43,2% doresc să revină în școli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel național. 

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară. Chestionarul vine în contextul în care Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Astfel, din ianuarie, autoritățile române ar urma să înceapă vaccinarea populației. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *