Din oras

50 de coşuri de gunoi vandalizate, iar teribilismul merge mai departe

Coşurile de gunoi noi şi frumoase, amplasate în parcuri şi pe malul Someşului au atras invidia locuitorilor din cartiere, se pare. Rând pe rând, tot mai multe coşuri de gunoi, din cele vechi, au început să dispară.

Iar nesimţirea unor cetăţeni nu se opreşte cu lipsa recipientelor verzi. Pungi de gunoi menajer continuă să fie lăsate lângă stâlpi.

„Nu le-ar fi ruşine? Le e lene să meargă până în spate, să-şi arunce gunoiul la ghenă! Bine că ştiu să-şi facă cafele în termos, că aşa se poartă acuma. Şi-şi pun căştile pe urechi, să nu audă ce le zic vecinii. Ăştia-s chiriaşi, că cineva care e proprietar nu ar face aşa ceva”, ne declara cu patos o „doamnă de serviciu”, responsabilă cu ordinea şi curăţenia într-un bloc din vecinătate.

Compania Rosal a înlocuit doar anul acesta, pe lotul din oraş pe care îl deserveşte, peste 50 de coşuri de gunoi.

Angajaţii anunţă la noi şi noi le înlocuim. Noi anunţăm şi primăria, şi Poliţia Locală, atunci când sunt vandalizate sau dispar. De obicei sunt de vină cocoşeii ăştia de toamnă, care vor să iasă în evidenţă„, mărturiseşte Ioan Mureşan, directorul Rosal.

Acesta susţine că teribilismul tinerilor creşte costurile pe care trebuie să le suporte compania, prin înlocuirea atât a coşurilor mici, cât şi a pubelelor mari, pentru colectarea selectivă.

Aprind clopotele în care se colectează selectiv. Le aprind! Aruncă chibritul în cele pentru hârtie, doar pentru amuzament. Sau pur şi simplu le răstoarnă„, punctează Mureşan.

UPDATE: Preţul unei pubele este de aproximativ 122.5 lei. Dacă ne gândim ca banii aceştia pot fi „arşi” sau „loviţi cu o karată” de un adolescent furibund, ne intoarcem la educaţie, nesimţire, nepăsare, alcool şi alte „valori”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *