50 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica vor merge intr-o tabara de exceptie la Cluj

Incepand de astazi, 50  de  copii si tineri cu insuficienta renala cronica proveniti din 14 centre de dializa din toata tara,  ingrijiti de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie ”Delia Gradinaru” vor uita, pentru sapte zile, de boala cronica care ii macina in tabara „Speranta daruieste viata”- In Memoriam Livia Stanciu, organizata de Coaching 4You - Lorand Soares Szasz, EBS Romania si Fresenius Medical Care Romania la Hotel Univers T din Cluj-Napoca.  

In intervalul 28 decembrie - 4 ianuarie, acesti tineri curajosi care lupta cu o demnitate extraordinara pentru fiecare farama de viata vor fi  rasfatati timp de sapte zile de personalul Hotelului Univers T cu mancare buna si multa afectiune si vor petrece impreuna o noapte de Revelion de vis. Suntem onorati ca putem aduce o farama de bucurie pe chipul unor copii atat de suferinzi si le multumesc colegilor mei din conducerea Hotelului Univers T pentru sprijinul acordat acestor suflete nevinovate care lupta cu o boala necrutatoare”, a declarat Valentin Lungu, Manager General, Hotel Univers T.

"Apreciez ca fiind cu totul remarcabila implicarea unor oameni  sufletisti ca: Daniel Metz, Susan Daniel, Claudiu Botea, Lorand Soares Szasz, Mihaela Stroe, Zoltan Veres, Raluca Scutelnicu, Ioan Patiu, Marit Maria, Tudor Stefanie, Daniel Dumitras, Suciu Marcelus, Liviu Alexa, Stefan Berciu, Arpad Paszkany pentru implinirea unei dorinte fierbinti a acestor copii si tineri in suferinta, aceea de a petrece impreuna sfarsitul de an, intr-un mod in care boala si suferinta cotidiana sa poata  fi uitata macar cateva zile. 

Le transmit, in mod public, acestor oameni multumirile acestor copii deosebiti, care trebuie intai de toate apreciati pentru modul exemplar in care trateaza lupta cu vicisitudinile vietii unui bolnav cronic. Sunt un model de demnitate in suferinta pentru noi toti. In ultimele doua saptamani s-au intamplat adevarate miracole pentru acesti copii, doar un exemplu vreau sa dau - intr-o singura seara, datorita implicarii unui om pe care il apreciez foarte mult, Lorand Szasz, s-a strans la Seminarul „Aproape Gratuit” suma de 22.530 de lei si 200 de kilograme de alimente pentru bolnavii de care ma ingrijesc. Le multumesc Mihaelei Stroe, lui Zoltan Veres si tuturor participantilor ce au facut donatii cu inima larga”,  declara Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie „Delia Gradinaru”. 

Tinerii suferinzi vor beneficia, din partea organizatorilor taberei, de serate speciale, cu un program variat, din care nu vor lipsi: jocurile tip karaoke, demonstratii de Zumba, Secret Santa, vizionarea filmelor „Podul Spionilor”, „Star Wars” si „Peanuts Movie” - cu sprijinul Cinema City Iulius Mall - si intalniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota.
 
Asociatia Derzelas va organiza, in data de 3 ianuarie, ateliere de pictura pentru copiii din tabara, care vor sa se bucure de cateva ore de recreere prin arta. Unul dintre cele mai importante momente ale taberei se va consuma in data de 3 ianuarie 2016, atunci cand, cu sprijinul primarului municipiului Turda, Tudor Stefanie, grupul de 50 de copii ingrijiti de Asociatia „Delia Gradinaru”, alaturi de 9 copii orfani sau abandonati de la „Casuta Bucuriei”, vor vizita Salina Turda.

Noaptea de Revelion va fi magica pentru acesti copii. La granita dintre ani, Asociatia Kiwanis din Cluj le va organiza partcipantilor un foc de artificii, dar si un moment cu incarcatura emotionala speciala - lansarea unor lampioane in memoria copiilor si tinerilor din acest grup care s-au stins prea devreme din cauza suferintei cronice.

Astazi,  28 decembrie 2015, de la ora 20, reprezentantii mass-media sunt invitati la hotel Univers T, pentru a asista la un concert special de colinde dedicat copiilor dependenti de dializa de catre Asociatia Kiwanis Cluj si Mihaela Grindean, ce ii va incanta pe cei prezenti cu cantece traditionale pline de caldura si emotia pozitiva a Sarbatorilor de iarna.

Cei mai nevoiasi dintre copiii care sunt in tabara vor beneficia de cadouri consistente provenite din donatii stranse la campaniile umanitare organizate cu ocazia Zumbathonului din luna noiembrie, a spectacolului Asociatiei „Minute de Miscare”, cadouri pentru mezinii grupului din partea Soft Vision, seminarul organizat de Lorand Soares-Szasz si Coaching 4 You, Mihaela Stroe si Zoltan Veres si a Concertului umanitar de colinde organizat de Asociatia „Produs de Cluj” si din campania „Sa daruiesti un zambet de Craciun”, sustinuta de Asociatia Positum Dr, in parteneriat cu Clinica Blue Life. 

Tratamentul de care depinde supravietuirea acestor tineri va fi asigurat, pe perioada taberei, de Clinica de Hemodializa Fresenius-Nefromed  Cluj-Napoca acolo unde, la interval de 2 zile, tinerii cu boala cronica de rinichi se vor deplasa cu mijloace de transport speciale pentru sedintele de hemodializa.


Tabara „Speranta daruieste viata” ar fi ramas doar un vis pentru acesti suferinzi fara donatiile provenite din extraordinarul eveniment ZUMBATHON caritabil, „Impreuna schimbam vieti”  si fara sprijinul unor firme ca: Marty Restaurans, Soft Vision, Arhimar, RD Cons Invest sau Safeway International.


Adauga comentariu