5 tineri artisti din Cluj au creat o microstagiune de teatru independent

5 actori si regizori din Cluj-Napoca, din trupa Create.Act.Enjoy, invata publicul sa consume arta si fac, incepand din aceasta saptamana,in premiera, o microstagiune de teatru independent. Evenimentul artistic, in premiera, in Cluj-Napoca propune atat spectacole de teatru cat si expozitii foto.

Spectatorii vor putea sa urmareasca, din 7 pana in 22 mai, “4:48 Psihoza”, doua premiere scrise de catre doi actori din Create.Act.Enjoy – “E greu sa fii Eugene” si “Zmeiada Spatiala 2.0”.

Miza microstagiunii, in care vor fi prezentate, in total, 7 spectacole de teatru, o reprezinta relatia artist-spectator.

“Ne-am dorit ca aceasta microstagiune sa nu fie doar o insiruire de evenimente de teatru, ci sa cuprinda si actiuni culturale. Dorim sa atragem atentia asupra relatiei artist-spectator, care e una de co-dependenta: arta nu poate exista fara publicul caruia sa i se poata adresa”, a explicat Diana Buluga, actrita si manager al trupei de teatru independent Create.Act.Enjoy.

“Consuma arta”, microstagiunea Create.Act.Enjoy, propune 8 piese de teatru care se vor juca incepand de miercuri, 7 mai, in cafeneaua Ragaz sau in Reactor.

Microstagiunea va avea si doua premiere, “E greu sa fii Eugene” si “Zmeiada Spatiala 2.0” Actorii clujeni atrag atentia, insa, in contextul in care teatrul independent incepe sa prinda la public, spectatorii trebuie sa discearna intre productiile propuse de catre profesionisti si cele realizate de catre amatori.

“Ne propunem sa aducem in discutie atat modalitatile prin care arta independent isi formeaza publicul, cat si calitatea productiilor independente oferite publicului. Din experienta noastra, oamenii sunt mai receptivi in ceea ce priveste teatrul independent decat acum doi ani, cand ne-am infiintat. De asta cred ca publicul trebuie sa fie informat, in momentul in care patrunde intr-un spatiu alternativ, care ii propune o piesa jucata de amatori”, a continuat Diana.

Microstagiunea Create.Act.Enjoy va curprinde si un atelier de teatru pentru copii, in 18 mai.

Adauga comentariu