400 de persoane au beneficiat de servicii de recuperare post COVID la Spitalul de Recuperare Cluj

 

Consiliul Județean Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare au realizat o analiză a rezultatelor obținute prin programul ce vizează recuperarea medicală a persoanelor care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecției cu COVID-19. 

 A rezultat, astfel, faptul că, de la începutul anului, 1.043 de pacienți spitalizați au beneficiat de programe Kinetoterapeutice orientate spre creșterea capacității pulmonare, cardiace și a mobilității musculo-scheletale. Totodată, circa 400 de persoane s-au prezentat în sistem ambulatoriu pentru efectuarea procedurilor de recuperare post coronavirus.

Programele de recuperare respiratorie și-au demonstrat eficiența în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții, creșterea capacității de efort, scăderea gradului de dispnee, reducerea anxietății și a depresiei. 

„𝘚𝘶𝘯𝘵𝘦𝘮 𝘪𝘯 𝘱𝘦𝘳𝘮𝘢𝘯𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘰𝘤𝘶𝘱𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘪 𝘳𝘦𝘤𝘦𝘱𝘵𝘪𝘷𝘪 𝘭𝘢 𝘯𝘦𝘷𝘰𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪. 𝘈𝘱𝘳𝘦𝘤𝘪𝘦𝘮 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘶𝘱𝘦𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦 𝘤𝘢 𝘧𝘪𝘪𝘯𝘥 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘦 𝘴𝘪 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘭 𝘦𝘱𝘪𝘥𝘦𝘮𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭”, a declarat Alin Tișe.

În cadrul protocolului terapeutic de reabilitare post COVID-19 pacienții beneficiază de consult de specialitate, completat, după caz, de analize de laborator sau explorări imagistice și urmat de întocmirea unei fișe de tratament prin proceduri. Se utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie și aerosoli. Consultațiile de control sunt efectuate în funcție de evoluție și dizabilități, adaptate în permanență situației medicale a pacientului. 

Programul de recuperare medicală post coronavirus derulat de instituția spitalicească din subordinea forului administrativ județean urmărește optimizarea rezultatelor terapeutice, scăderea ratei complicațiilor, limitarea sechelelor pulmonare și extra-pulmonare după COVID-19, reintegrarea socio-profesională a pacienților după infecția cu acest virus, reducerea impactului negativ asupra activităților zilnice, și nu numai. 

Informații referitoare la modalitatea de programare și actele necesare se pot obține accesând pagina web a Spitalului Clinic de Recuperare www.recuperarecluj.ro. 

Adauga comentariu