400 de elevi din comuna Florești NU AU ACCES la școala online

Primarul comunei Florești Bogdan Piavariu a anunțat că va achiziționa 400 de tablete pentru elevii din comună care nu au acces la educație, după ce școala s-a mutat în online. Dacă această situație apare în cea mai mare și mai educată comună din țară, nu putem decât să ne imaginăm cam cât de mulți copii din alte sate clujene nu mai au acces la educație.

”Una dintre problemele importante pe care le întâmpinăm este faptul că există mulți copilași, care din păcate, nu au acces la actul educațional, transferat deja de o bună bucată de vreme în sistem online. Vom achiziționa aproape 400 de tablete care să ajungă la copiii noștri, care în acest moment nu au deloc acces la cursurile online. Aceasta este doar prima etapă. Am început demersurile pentru a achiziționa din fonduri europene tablete pentru toți școlarii floreșteni”, a declarat Piavriu. 

Cum s-a ajuns în această situație? Guvernul nu a reușit să finalizeze la timp licitația pentru tablete astfel încât toți copiii să poată participa la școala online. Abia la începutul lunii a fost adjudecată licitația pentu ultimele loturi de tablete. Până în 2 noiembrie au fost livrate 43.455 de tablete din cele 250.000 promise de Guvern înainte de începerea anului școlar 2020-2021. Cu puțin noroc, până în luna ianuarie aceste tablete vor ajunge la elevi, astfel încât să nu mai fie copii care nu au acces la educație.

Statisticile INS arată că, la începutul acestui an calendaristic, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală. De asemenea, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin toate resursele materiale necesare învățământului online.

 

 

Adauga comentariu