In vizor

400 de copii au sansa la o viata mai buna

De la inceputul anului scolar, aproape 400 de copii defavorizati au invatat ce inseamna after-school. Totul, pentru a preveni abandonul scolar in randul populatiei sarace, astfel incat fiecare copil asistat sa poata finaliza invatamantul obligatoriu, pentru a avea acces la o meserie si un loc de munca.

Din octombrie 2013, Fundatia Crestina Diakonia deruleaza programe social-educative de tip „scoala dupa scoala” in scoli si centre de zi din judetele Cluj si Bihor, pentru copiii care provin din familii ce se confrunta cu probleme sociale.

“Prin proiectul „Incluziune sociala si imbunataţirea condiţiilor de viata a romilor si altor grupuri vulnerabile” asistam momentan 376 copii”, spune Melinda Margulescu, reprezentanta fundatiei.

Prin intermediul aceluiasi proiect, Fundatia ofera programe de asistenta  sociala si medicala familiilor sarace din judetele Cluj si Bihor, lucru care pe termen lung ar putea duce la imbunatatirea conditiilor lor de viata.

“Serviciile de asistenta sociala sunt furnizate de asistenti sociali angajati in proiect si constau in derularea de vizite la domiciliul familiilor, organizarea de sedinte periodice cu parintii pentru evaluarea progresului scolar al copiilor, organizarea de seminarii tematice cu parintii in cadrul carora sunt abordate diferite probleme cu care se confrunta acestia, dar si intalniri pentru informarea acestora cu privire la importanta detinerii unor acte de identitate valabile, atat pentru copii cat si pentru adulti, procedura de obtinere a actelor, asistenta in dobandirea lor, procedura de inregistrare in sistemul de asistenta sociala si sistemul medical etc”, mai spune Melinda Margulescu.

De asemenea, in colaborare cu medicii de familie locali, sunt organizate evenimente de informare pe teme legate de sanatate, precum: efectele nocive ale fumatului, consumului de alcool, boli infectioase, alimentatie, contraceptie, importanta igienei etc.

Pana in prezent, au fost organizate 3 astfel de evenimente, in satul Bontida, satul Mera si Oradea. Pana la finalul lunii iunie 2014, vor mai fi organizate alte 8 evenimente in Bontida, Cojocna, Cluj-Napoca, Huedin, Sacuieni, Sannicolau de Munte, Diosig si Saniob.

Incepand cu luna august, Fundatia va derula programe de gradinite estivale, iar in 10 locatii din judetele Cluj si Bihor, in lunile iunie si iulie, vor fi organizate campanii de informare in randul comunitatilor vulnerabile, pentru identificarea beneficiarilor si inscrierea acestora la program.

sursa foto: http://nicoletatintea.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *