In vizor

4 milioane de euro pentru lucrări suplimentare la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Scandalul din jurul Centrului de Deșeuri a ocupat mult timp agenda publică. Acest ”proiect” nu s-a încheiat nici până în prezent. După rezilierea contractului din anul 2014 dintre CJ și Asocierea Atzwanger, Ladurner Implanti, SC Confort și SC Vel Service, Consiliul Județean este parte a unui proces la Curtea de Arbitraj Internațional. Construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) a fost atribuit în septembrie 2016 firmei Krantz Eurocenter. Acum, constructorul CMID-ului solicită alți 4 milioane de euro pentru lucrări suplimentare. 

 

”În linie dreaptă”

”Acum constructorul a intrat în linie dreaptă cu construirea Centrului. De asemenea, au fost necesare multe negocieri pentru a ajunge la o concluzie și o soluție pentru lucrările suplimentare făcute acolo. Ultima revendicare pe care a depus-o antreprenorul în 18 mai – și urmează să discutăm în plen în curând – a fost o revendicare de aproxiamtiv 4 milioane de euro, lucrări suplimentare care au în vedere stabilizarea versanților și tot ceea ce a determinat acele alunecări.

Vom intra în plen. În momentul de față o comisie din Consiliul Județean analizează această revendicare. Repet, suma este în jur de 4 milioane de euro pentru fiecare componentă, fiecare lucrare făcută în plus”, a declarat Alin Tișe în cadrul conferinței de presă de astăzi.
Prin urmare, conform lui Alin Tișe, aceasta este suma pe care o pretinde constructorul. 

Președintele CJ a făcut ”o scurtă prezentare” a reușitelor după doi ani de mandat la Consiliul Județean. Bineînțeles, acestea sunt multe, iar temele prezentate se referă la proiectele din fonduri europene, rampa de gunoi de la Pata Rât, stația de osmoză inversă, CMID-ul, drumurile județene, precum și eforturile ”intense” depuse pentru Spitalul de Copii. Mai toate aceste subiecte sunt marcate de izbândă. De altfel, rezultatele vor deveni vizibile și vor putea fi resimțite în viitor. Acum, continuăm să ne mulțumim cu promisiuni.

”Acum și aici lucrările sunt în linie dreaptă”.

Pare-se că aceasta este una dintre formulele preferate ale lui Alin Păunel Tișe. Proiectele blocate de contestații sunt… în linie stângă, iar cele marcate de izbândă, în linie dreaptă

 

”Dorința noastră este ca o primă celulă să o dăm în funcțiune, dac-am reuși, sigur, luați-o așa – ca o speranță de-a mea, că termenul de finalizare este 2019, pe final. Dorința mea este ca prima celulă să o putem da în funcțiune în acest an, final de an, început de an viitor. Aceasta este o speranță a mea și… muncim pentru asta”. 

Tișe a menționat și faptul că ”dorința” și ”speranța” sa ar putea viza o dare în folosință și parțială a celulei, doar-doar o să devanseze ”planul cincinal”. 

E bine, totuși, că s-a intrat ”în linie dreaptă”, chit că ne mai costă vreo 4 milioane de euro, dar pentru ca ”speranța” domnului Tișe să devină realitate, merită. 

Prin urmare, nu putem susține cu precizie care este termenul de încheiere a proiectului, adică a CMID-ului. Dacă luăm în considerare termenul legal, plus câteva etape ”suplimentare” de amânări, necesare de bună seamă la cei 4 milioane de euro care se adaugă de la clujeni, atunci Centrul de Deșeuri va fi gata prin 2020. În cel mai optimist caz.

Dacă ne luăm după ”dorințele” și ”speranțele” lui Păunel Tișe, atunci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *