3 "suporteri" au vrut sa vanda istoria lui "U" pe bani si procente

Site-ul "NumaiU".ro publica astazi un material incendiar despre initiativa a 3 "suporteri" ai Universitatii care au incercat sa il "combine" pe Nawaf Salameh, patronul Alexandrion, sa ii bage si pe ei la finantarea unor proiecte, in cazul in care ar prelua clubul-fanion al Clujului. Suporteri, suporteri, dar cinici si pusi pe "consultanta", ca niste oameni veritabili de afaceri. Redam integral materialul.   "În urmă cu câteva luni, mai mulţi suporteri ai Universitaţii Cluj s-au întâlnit cu patronul grupului de firme Alexandrion pentru a discuta cu acesta posibilitatea înfiinţarii unui nou club de fotbal, care să se substituie actualei structuri existente. Anterior, Nawaf Salameh, patronul Alexandrion, vorbise cu primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, aratându-şi intenţia de a investi la ”U” Cluj. Întâlnirea dintre suporteri și Salameh a avut loc la hotelul Sport şi a fost condusă de Călin Bârsan şi Lucian Chiorean, doi suporteri cu rol de lideri, aşa cum sunt ei descrişi de un coleg participant la discuţii, profesorul Constantin Predescu. Deşi poate părea ciudat pentru nişte suporteri care invocă Fidelitatea, Onoarea, Respectul şi Tradiţia, cei prezenţi la întâlnirea cu posibilul investitor, majoritatea membri ai Asociaţiei Şepcile Roşii (ASR), i-au propus lui Nawaf Salameh înființarea unui nou club de fotbal! Ideea a fost analizată atât în întâlnirea de la hotel Sport, cât mai ales a doua zi, pe un canal de comunicare accesibil doar membrilor asociaţiei, stabilindu-se două planuri de acţiune în raport cu posibilul investitor. Primul cuprinde idei legate de identitatea vizuală a noului ”U”, care ar trebui să fie asemănatoare cu cea existentă la actualul club şi al doilea plan, de cooptare financiară a investitorului în proiectele asociaţiei, aceasta urmând să facă şi ea parte din acţionariatul noii structuri.
„Domnilor, Întâi am ascultat și pe urmă citit cronica întâlnirii.Nu-mi pot da cu părerea despre ce se va întâmpla, dar pot să-mi dau cu părerea despre ce trebuie să facem noi astfel ca lucrurile să curgă cum ne dorim:
  • în primul rând, consecvența de a fi tot timpul în contact și de a-i transmite regulat (lui Nawaf Salameh, n.n) date despre acțiunile asociației și disponibilitatea totală în vederea realizării parteneriatului (între ASR şi noul patron, n.n)
  • revitalizarea în noul context a proiectului SuporterU. S-ar putea ca lucrurile să se precipite (presiune mai presus de noi să-l apese pe gunoier sau pe Boc), și atunci noi trebuie să fim pregătiți pentru cele 10-15 % din noul proiect
  • întrucât suntem parte în noul proiect, trebuie să-i cerem public lui Boc o întrevedere la care să discutăm principiile de colaborare în noul parteneriat
  • să facem în perioada imediat următoare prin toate mijloacele o expunere mediatică cât mai frumoasă a brandului ,,suporterilor Universității”. Factorul emoțional nu trebuie deloc neglijat.
  • să sintetizăm câteva informații tehnice (dacă secția de fotbal a asociației sportive Universitatea se poate revitaliza și în ce condiții, dacă și în ce ligă se poate înscrie echipa, dacă până la recuperarea definitivă a siglei și palmaresului, se poate folosi cu caracter provizoriu sigla asociatiei sportive). Personal nu sunt de acord cu un hibrid, dar informațiile trebuie să le avem.”- Octavian Tulbu
Octavian Tulbu este un om de afaceri în vârstă de 55 de ani din Vişeul de Sus, Maramureş.
„Daca tot insistam pe recuperarea (brandului n.n) de la Walter, putem risca să-l pierdem ca investitor deoarece nu cred că până în vară îl va ceda. Haideți să nu uităm că sigla este a echipei de fotbal dar în acest proiect putem marșa pe sigla clubului sportiv Universitatea !!!!!! Sigla de pe piepturile jucătorilor/ jucătoarelor de handbal, volei, baschet ce are? Să nu uităm că noi de acolo ne-am rupt ca și echipă de fotbal. Palmaresul nu va fi valoros pentru gunoier dacă noi vom avea o siglă curată.Va ceda, la fel cum a cedat și Iancu de la Timișoara. Nu avem dreptul să irosim această șansă.”- Adrian Gorcea
Adrian Gorcea are 39 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Management Turistic şi Comercial. Lucrează la EWW Holding. Propune abandonarea actualului club pentru o structură nouă cu elementele grafice de la ”U”. Foarte discret în relaţia cu peluza Universităţii, a fost acuzat că în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu fostul administrator judiciar al clubului, Horea Ţiril, în planul de reorganizare a fost cuprinsă celebra acţiune socios, prin care suporterii puteau deveni acţionari la ”U”.
“Susțin ideea de a face orice pt a nu-l pierde. Ar trebui să găsim o cale de implicare comună. Mă gândesc că prin fundația Alexandrion ar putea fi partener ASR în anumite proiecte. Ce ați spune să îi prezentăm proiectul "Statuie Dr.Mircea Luca" ? Financiar ar fi o contribuție importantă, iar apoi ar fi cumva o presiune pe administrație că vrea MUSAI să se lege de "U". Măcar sa îi vedem reacția. Putem chiar propune un "parteneriat pe termen lung" în care ASR și Alexandrion Group să coopereze. Ar prelua imediat și presa un asemenea subiect. Și o mică corectie : Coco (Constantin Predescu, n.n), nu era vorba să facă o fundație pt noul proiect, el vrea o firmă nouă (că e musai să fie SA) în care FUNDAȚIA Alexandrion să aibă alături alți acționari (musai CL , CJ și Universități) și printre ei să fie cu 10-15% și suporterii.” - Călin Bârsan
Călin Bârsan este, probabil, cel mai controversat personaj din rândul revoluţionarilor de vârsta a treia. A debutat pe site-ul suporterilor, ucluj.ro, în urmă cu aproximativ patru ani sub pseudonimul UistBatran. Şi-a construit o poveste de vechi suporter deşi nu îl cunoaşte nimeni din generaţia sa. A iniţiat o serie de proiecte precum Clubul Seniorilor, SuporterU sau Socios, fiind în permanenţă axat pe preluarea de acţiuni la ”U”. A făcut oferte publice de preluare a acţiunilor, a făcut liste cu suporterii interesaţi de intrare în acţionariat, iar sub pretextul acestor acţiuni a avut întâlniri cu mai mulţi politicieni locali, angajând ASR în proiecte controversate. Este cel care în urmă cu un an a solicitat Asociaţiei o implicare pe mai multe planuri în activitatea clubului, aducând cu sine câţiva simpatizanţi cu care a construit noul ASR. Patronul grupului Alexandrion a spus că îşi doreşte să preia Universitatea Cluj şi să continue activitatea sportivă pe structura existentă, dar nu cunoaşte situaţia exactă a datoriilor. Suporterii i-au propus atunci înfiinţarea unei noi echipe, venind cu propunerea de folosire a siglei de la celelalte ramuri ale clubului Universitatea. Deşi se aflau la prima întâlnire cu cel care putea să devină patronul lui ”U”, suporterii nu s-au sfiit să îl abordeze în legătură cu finanţarea unor proiecte ale Asociaţiei! În mailurile trimise către Călin Bârsan, ”câinele nostru de pază”, după cum îl numeşte profesorul Predescu, grupul de iniţiativă îşi revendică reprezentativitatea pentru toţi suporterii Universităţii, membri ai asociaţiei, ultraşi sau simpli spectatori. Cu toate acestea, marea masă a suporterilor nu a aflat niciodată până acum care sunt intenţiile celor care şi-au atribuit rolul de eminenţe ale peluzei. Probabil că, având la îndemână exemplul Craiovei, planul ar fi stârnit opoziţe vehementă, adevărul urmând să fie prezentat publicului abia după o campanie mediatică axată pe câteva mega-proiecte concepute de asociaţie şi finanţate de partenerul Alexandrion".

Comentarii

grig

18.11.2013 12:35

alexa esti un bou care nu are habar de U. atat

din peluza U

15.11.2013 14:27

Nu mor caii cand vor cainii.Liviule, ia-i pe Hossu si pe Elevu de mana si mergeti in Gruia.acolo totul e frumos si perfect.Acolo este locul vostru.

Nick_65, Toronto

14.11.2013 23:41

Un lingau al lui Arpy il fute grija de "U"!?
Siktir, maidanezule!

Gogu

14.11.2013 10:34

Pe Calin Barsan poate nu il cunosc putoii astia de cartier betivi si drogati din Manastur si Marasti care se considera ultrasi ai lui "U" si care prin comportamentul lor violent au reusit sa indeparteze de echipa publicul si pe vechii "U"-isti!

JOKER

08.10.2016 16:41

Ai grija Gogule ca te lovesti la ceas .Daca nu erau putoii astia de cartier era d sfiintata echipa de mult , putoii aia betivi si drogati au organizat marsuri pr echipa si o gramada de activitati de caritate de care tu nici nu ai havar asa ca usor cu insultele .Putoi sau nu toti iubesc Universitatra si nu cred sa suntem nici unul in masura sa judecam pe nimeni .

Lupu

13.11.2013 18:56

Lupu-si schimba parul dar naravul ba. Pai Alexo, tu pana mai ieri ii scriai ode grofului Paszkanyi si acum esti preocupat de "U"? Nu ti-a fost deajuns piciorul in cur pe care l-ai luat cand te plimbai cu masuta prin centru si vindeai loz in plic cu AMP, poate-poate mai smulgi un procent in alegeri? Cat? 1,17%? Vezi ca ai un sobolan in spate, angajatul si seful tau de campanie, preaumilul mancator de cacat Mihai Hossu, ala cu care te-ai inhaitat in smecheria cu sms-uri. Voi chiar credeti ca prostiti lumea?

oany

13.11.2013 17:29

Sincer nici n-am avut rabdare sa citesc materialul ! Am vrut doar sa scriu un comment ,in speranta ca va ajunge la cati mai multi uisti ,pentru ca vreau sa le zic ca ce au facut la meciul cfr cu dinamo a fost de cea mai joasa speta !! Sincer ,vreau sa putreziti in ligile X,Y,Z pentru ca sunteti niste infecti, ca personalitate ! Cei care au fost la acel meci stiu despre ce vorbesc ! Este inadmisibil sa stati , ca sobolanii ,la fiecare colt de strada sa vanati oameni cu insemnele CFR-ului ! Acest articol imi va da dreptate http://www.afaceriardelene.ro/stiri/cfr-cluj-dinamo-bucuresti-incidente-12

floreacioaca

13.11.2013 15:55

Acuma , stimate tov. liviu alexa...... chiar a trecut ceva vreme de cand,,omul negru'' din deal NU si-a mai bagat coada!!! Sa scrii ca NIMENI nu-l cunoaste pe Calin Barsan.... esti un bagabont mai omule !!!
Oare acest proiect nu are legatura cu intoarcerea gunoierului ? Cel cale declara ca nu -l mai intereseaza NICIODATA , orasul si echipa !!!
Esti un mare meserias la bagat paie pe foc !!!! Da numa cu ,,U'' ai treaba !!!
U Cluj nu moare !!!

Doctor Oriafo

07.07.2014 10:23

Vrei să-și vândă rinichi sau alte organe, dacă da, se aplică pentru o vânzare astăzi și vi se va da satisfacția maximă de care aveți nevoie să mă contactați prin e-mail: oriafohospital@outlook.com

alitiu

08.10.2016 08:53

Liviu, imi pare rau, dar ai publicat si un raspuns al ASR vis-a-vis de aceasta problema?!Unde e echidistanta ca si jurnalist onest???? Atat am avut de zis! Intreaba toate partile, si cei care contesta si cei care nu contesta, si apoi povestim! HAIDE ''U''! 

lord

08.10.2016 07:17

Asistatii mintal de la galerie n-au nimic de zis? Numai cu balele curgandu-le din rat nu rezolva nimic. Se bat in piept, jegosii, ca iubesc clubul si fotbalul, dar nu fac nimic pentru U. Fac pentru hormonul cretin din ei - sa urle si sa bataie din picior atata stiu. Mergeti, ba, cititi o carte, iesiti cu o femeie. Numai ca nu puteti. Ca sunteti si analfabeti si extrem de urati.

Adauga comentariu