28.000 euro din bugetul local pentru ziua de naștere a lui Florin Piersic

Ziua de naștere a actorului Florin Piersic va fi celebrată la cinematograful care îi poartă numele. Cu bani din bugetul local, Primăria organizează un „un eveniment omagial-artistic deosebit”. Nu este prima dată când se organizează un spectacol cu bani publici pentru sărbătorirea zilei de naștere a celebrului actor. La împlinirea vârstei de 80 ani, a avut loc un eveniment cu aproximativ 1.000 de persoane, la Teatrul Național. 

În ședința de Consiliu Local din 15 ianuarie, va fi votată alocarea sumei de 130.000 lei (aproximativ 28.000 euro) pentru organizarea unui eveniment prin care Florin Piersic este omagiat cu ocazia împlinirii vârstei de 83 de ani. 

„Având în vedere că artistul Florin Piersic împlineşte 83 de ani dorim să organizăm un eveniment omagial-artistic deosebit în data de 26 ianuarie 2019, în cinematograful „Florin Piersic” cu momente unice de teatru, operă şi folclor. Conform analizei cheltuielilor, bugetul solicitat pentru organizarea evenimentului este de 130.000 lei, bani de la bugetul local. Defalcat, pentru prestaţiile artiştilor (onorariu, transport, cazare şi masă) sunt prevăzuţi 100.000 lei, pentru sonorizare şi lumini - 5.000 lei, iar pentru recepţie - 25.000 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

La împlinirea vârstei de 80 de ani, la Teatrul Național a avut loc spectacolul „Nu-ntreba câți ani am”. În cadrul acelui eveniment, Florin Piersic a primit ordinul Steaua României în grad de ofițer. 

Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936 la Cluj și este unul dintre cei mai mari actori pe care i-a dat România de-a lungul timpului. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București, obținând rolul titular în “Discipolul diavolului”. Au urmat “Tragedia optimistă”, „Oameni și șoareci” sau „Orfeu în infern”, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Național București. 

În 26 ianuarie 2011 cinematograful Republica a fost redenumit în cinematograful Florin Piersic. 

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Sighet, Caracal, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați. 

 

Adauga comentariu