216.000 euro din bugetul local costă cinci „petreceri” în oraș organizate de Primărie

Bani frumoși din bugetul municipiului se duc spre evenimente precum Zilele Orașului, Seri de Vară Clujene, Ziua Recoltei etc. În motivarea alocării fondurilor scrie că aceste evenimente trebuie să ajungă la standardele festivalurilor internaționale din Cluj-Napoca. Se poate face acest lucru cu artiști precum cei din anii trecuți?

 

Și anul acesta, Primăria Cluj-Napoca alocă o sumă importantă pentru manifestări cultural-artistice organizate în aer liber. Este vorba despre Zilele Clujului, Seri de Vară Clujene, Ziua Recoltei, Ziua Națională a României și Revelion 2018.  Pentru cele cinci evenimente vor fi alocați, din bugetul local, 975.000 lei (216.000 euro). Mare parte din bani se duc pe prestația artiștilor, mulți dintre aceștia fiind de talie locală, cel mult națională. Alocarea fondurilor pentru cele cinci evenimente va fi supusă votului consilierilor locali, în ședința de Consiliu Local de marți, 21 martie.

„Conform analizei cheltuieilor din anii anteriori, bugetul pe capitole, solicitat pentru următoarele evenimente: Zilele Clujului, Seri de Vară Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Națională a României, Revelion 2018, este: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariul, transportul, cazarea și masa acestora) 525.000 lei; costurile pentru scenă, sonorizare și lumini ajung la 200.000 lei, promovarea evenimentelor implică cheltuieli de 100.000 lei; iar costurile pentru spectacolele de artificii reprezintă 150.000 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit documentului citat, pentru Zilele Clujului este nevoie să fie alocați bani astfel încât evenimentul să se alinieze la standardele festivalurilor internaționale care au loc în  oraș.

„Cu festivaluri de talie internațională, precum TIFF, Untold, Jazz în the Park, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. În acest an, va avea loc a șaptea ediție a Zilelor Clujului”, iar noi ca municipalitate încercăm de fiecare dată să ne aliniem la standardele pe care aceste festivaluri le-au impus”, mai este precizat în document.

Anul trecut, s-a încercat ridicarea Zilelor Clujului la talia festivalurilor internaționale cu artiști precum Dan Bălan, Hara, Lidia Buble, Ligia Hojda, Valentina Nafornița, Vama și cu teatru de păpuși, expoziții foto, un festival culinar și jocuri de escape.
Nici Revelionul 2017 nu a excelat în artiști și programul pregătit de municipalitate. A avut loc un concert de muzică arhaică, urmat de un concert Semnal M, un foc de artificii și încă un concert, al trupei clujene Big Tone Z.
Anul trecut, de Ziua Națională a României au concertat Holograf și DJ Project, a avut loc și un spectacol folcloric, la care se adaugă focurile de artificii.

Adauga comentariu