Eveniment

2098 elevi din Cluj-Napoca primesc tablete GRATUITE pentru școala online

Consilierii locali au votat ieri, într-o ședință extraordinară, alocare de fonduri pentru cumpărarea a 2098 de tablete pentru elevii din municipiu ale căror familii nu au posibilitatea să le cumpere dispozitive pentru cursurile online care au loc în perioada stării de urgență. Inițial, 1678 elevi se aflau în această situație, dar în urma unei reevaluări numărul acestora a crescut la 2098.

Cele peste 2000 de tablete costă 1.573.000 lei. Banii vor fi transferați din bugetul local în conturile școlilor. După încheierea ciclului școlar, elevii vor returna tabletele. Se procedează exact ca în cazul manualelor.

„În municipiul Cluj-Napoca, în acest moment, există 37.358 de elevi, începând cu clasa zero până în clasa a XII-a. În urma analizei școală cu școală pentru a vedea în ce măsură elevii au posibilitatea învățământului digital astfel încât ei să dețină cel puțin o tabletă, un computer sau un laptop. Din analiza efectuată a rezultat faptul că 2098 de elevi nu au această posibilitate. În consecință, vă propun să inițiem acest proiect care să însemne educație digitală pentru toți elevii din municipiu și să alocăm 1.573.500 lei pentru achiziționarea a 2098 de tablete care vor fi cumpărate de către școli. Aceste tablete vor fi înmânate în regim juridic asemănător manualelor, adică se semnează pentru primirea tabletei, iar la sfârșitul ciclului educațional se returnează tableta școlii”, a declarat primarul Emil Boc.

Cele mai multe tablete, 240, vor fi distribuite către Școala Gimnazială Traian Dârjan.

sursa foto: cotidianul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *