2020, cel mai bun an pentru Betfair Cluj-Napoca: a declarat un profit net de 5,3 MILIOANE EURO

Anul pandemic 2020 a fost unul bun pentru majoritatea companiilor IT. A fost unul dintre sectoarele care nu au fost afectate de criza economică provocată de pandemie. S-au făcut angajări și au crescut cifra de afaceri și profitul multor firme. Este și cazul companiei Betfair Romania Development Cluj-Napoca, parte a grupului Paddy Betfair – Flutter. Betfair și-a început activitatea în 2007.

Betfair Romania Development Cluj-Napoca a raportat date foarte bune pentru anul 2020, semn că sectorul IT din Cluj merge excelent. De altfel, 2020 a fost cel mai bun an pentru compania IT de la înființare.

Cifra de afaceri înregistrată de Betfair, în 2020, a fost de aproape 55,3 milioane euro față de 52,2 milioane euro în 2019. În urmă cu trei ani, compania din Cluj a rulat o cifră de afaceri de 40,4 milioane euro. În primii doi ani de activitate în Cluj, Betfair a avut zero cifră de afaceri, iar în al treilea an a intrat în forță cu venituri totale de aproximativ 3,9 milioane euro. Valoarea cifrei de afaceri de anul trecut este cea mai mare din istoria firmei.

Și profitul net declarat anul trecut este cel mai mare de la începerea activității în Cluj-Napoca. Astfel, Betfair a făcut un profit net de aproape 5,3 milioane euro, față de peste 4,8 milioane euro în 2019 și 2,7 milioane euro în 2018. În primii doi ani de activitate, compania a înregistrat pierderi de 68 mii euro, respectiv 610 mii euro.

Anul trecut, Betfair Romania avea 868 salariați, mai mulți cu 86 față de anul 2019. În 2018, compania avea un număr de 681 salariați. În primii doi ani de activitate, furnizorul de servicii IT a avut zero, respectiv 2 angajați, apoi numărul acestora a crescut treptat.

Asociații Betfair Development Romania SRL sunt TSE Holdings LTD (99%) și The Sporting Exchange LTD (1%), ambele din Marea Britanie, iar administratori sunt Ovidiu Bogdan Tomșa (România), Paul Alexander Cutter (Marea Britanie) și Ioana Popa (România).

Betfair Development Romania SRL face parte din grupul britanic Paddy Betfair – Flutter. Betfair este o companie de jocuri de noroc online care oferă pariuri sportive (cu cote fixe), cazinou online, poker online și bingo online. Sediile principale ale companiei sunt situate în Londra și Dublin. Aceasta a fost cotată la Bursa de Valori din Londra ca Betfair Group, până când a fuzionat cu Paddy Power pentru a forma Paddy Power Betfair, devenită Flutter Entertainment.

Adauga comentariu