În 2019, Anul Digital al Domnului, mincinosul Emil Boc, Atoate Promițătorul de Modernizare și Inovație, are încă în Primărie procese verbale caligrafiate “mumos”

Când, în noiembrie 2017, Asociația Muncipiilor din România îi conferea lui Emil Boc pomposul titlu de “Cluj - Oraș digital”, primarul municipiului behăia cu enfază: ”Acest premiu reflectă reușitele orasului nostru în materie de digitalizare și inovare. În prezent sunt funcționale în Cluj-Napoca 47 de proceduri digitale și aplicații ale tehnologiei în domeniul administrației publice. Cele mai recente proceduri - și primele în România - vizează emiterea în format online și electronic a unor documentații de urbanism (certificate de urbanism, prelungirea autorizațiilor de construcții și alte avize) și procesul de bugetare participativă online. De asemenea, Clujul este recunoscut ca un puternic centru național și european de inovare, Conferința Open Innovation 2.0. a Comisiei Europene fiind organizată la Cluj - Napoca în iunie 2017, pentru prima dată în Europa Centrală și de Est. Mulțumesc clujenilor și colegilor din Primăria Cluj-Napoca pentru această frumoasă reușită profesională!”.

De atunci și până astăzi, 2019, Anul Domnului, Emil Boc n-a prididit să behăie, în continuare, despre cât este el de modernist și despre cât de mult investește Primăia în “digitalizare”, în “inovație”, mai ales că noi suntem “fruncea” IT-ului românesc.

În fapt, clujenii plătesc în Piața Unirii parcare la un automat penibil de “cash” (bancnotă cu bancnotă și moneduță cu moneduță, la fel ca la toate parcometrele municipalității) și suntem departe de informatizarea autorizațiilor de urbanism și construcție. Adică la un secol de ani lumină de Oradea. În interiorul clădirii Primăriei mustesc tone de hârtii și dosare și încă nici măcar de arhivare electronică nu este în stare Emil Boc și gașca sa de lătrăi să se apuce. Ca să-ți re-obții un loc de parcare în fața blocului este nevoie de o birocrație atât de mare, încât numai analizele de sânge nu trebuie să ți le duci ca să obții ceea ce e al tău. În anul 2019, marele modernist Emil Boc împlinește 5 ani de când nu mai acordă audiențe pulimii, îndepărtându-se de la rolul său esențial de ales lcal. Consilierii locali vin la ședințe tot cu mape comunistoide, alocare fondurilor nerambursabile pentr ONG-uri, proiecte umanitare, culturale și sportive, făcându-se după ce încărunțești de la sutele de acte pe care trebuie să le trimiți.

Digitalizarea lui Boc e o minciună sfruntată, o spoială împuțită și polticianistă pe care voi clujenii o ascultați la radiourile plătite de de Boc, la emisiunile sponsorizate de Boc, fără să gândiți și fără să analizați, ci luați pe nemestecate așa cum Emil Boc vă toarnă în urechi prin mijloacele mass media care nu i se opun. Minciuni precum Metroul, Filarmonica, Someșul navigabil, miliardele de parkinguri, cartiere ale “tineretului” peste cartiere ale “tineretului” și Spitalul Regional. Zilele acestea desființează și parcările de pe strada Republicii, neavând nici un parking nou dat în folosință pentru sutele de bolnavi de cancer și aparținătorii acestora care vin la Spitalul de Oncologie. Vine de nevoie, nu să-I facă turism acestui mincinos care, apropos, nici măcar o hartă digitalizată a Clujului turistic și a ofertei de profil nu posedă.

Chiar acum câteva luni, Emil Boc făcea, la Grand Hotel Italia, show mare cu un “power point” în care se fălea cât e el de deștept și cum a “aitificat” Clujul.

Haide să vă arătăm doar o mică mostră a ipocriziei lui. Acum puține zile s-au făcut în Consiliul local alocările de sume de la buget pentru finanțarea sistemului de sănătate clujean. În treacăt fie spus, s-au alocat milioane de euro pe cereri de finanțare făcute de spitalele clujene care nu a fost analizate ca și relevanță de către niște experți pentru a se vedea oportunitatea investiției, ci de către niște papagali politici din Comisia de sănătate a Consiliului local. Și când zic papagali, sunt amabil. Să vă dau un exemplu: unul dintre ei Bashar Mohlem, zis și “Șaormarul”, este cosilier local și a ajuns acolo pentru că tac-su are bani din lanțul de șaormării “Rosa”. A ajuns în Comisia de sănătate, pentru că, vezi Doamne, a absolvit o facultate de medicină… Dar nu la Cluj, pentru că băiatul nu are anvergura intelectuală necesară, ci într-un județ din Vestul țării. În rest, Bashar e tot “tacâmul” politrucului de bani gata: mașini sclipicioase și zero activitate profesională relevantă. Ei bine, faptul că are tangențial legătură cu două cursuri de la Facultatea de Medicină l-a plasat în Comsia de sănătate a CL Cluj-Napoca. Dacă vă frapează acest aspect, să tăceți din gură că voi i-ați ales pe toți oamenii lui Boc!

În fine, ca să nu vă mai țin în suspans, iată cum arată “PV”-ul de ședință din Comisia de Sănătate a CL Cluj-Napoca, un oraș care realmente este un leader al IT-ului românesc, dar în care primarul său minte cu nerușinare despre digitalizare.

După cum observați, “PV”-ul de ședință este scris de mână, ca în 1848, cu scris mare și lătăreț, de copil retardat și corigent. Căci numai așa se poate explica ceea ce urmează să vă arătăm.

Adauga comentariu