In vizor

2014 vine cu doua festivaluri Peninsula: unul la Mures si unul la Cluj

In timp ce autoritatile de la Mures se bat cu pumnul in piept ca-si duc festivalul inapoi acasa, echipa de la Cluj sustine ca festivalul ramane aici inca doi ani.   

“Ruptura la Peninsula s-a facut intre proprietarul brandului si echipa de organizare de la Cluj-Napoca. Disputele aparute trebuie analizate din punct de vedere juridic. Trebuie vazut daca proprietarul brandului este obligat sa respecte angajamentele echipei de organizare, pentru ca noi avem un contract pe trei ani. Exista angajamente pe care se cuvine sa le respecte – trebuie sa se clarifice aceste aspecte si sa se informeze corect publicul”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, viceprimarul Clujului, Anna Horvath.

Aceasta spune ca Bodor Laszlo, directorul Peninsula, vorbeste si acum despre festivalul care se va organiza in continuare la Cluj.

“Bodor Laszlo si oamenii din echipa de organizare nu si-au schimbat pozitia. Ei asa spun si acum, ca Peninsula s-a angajat sa ramana la Cluj pe trei ani si asa se va intampla. Dar pentru ca nu am vazut documentele, nu stiu daca exista si o baza legala pentru aceste decizii”, a mai spus Horvath.

Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, cel care spunea ca va lua sub propria aripa terenul de pe Valea Garbaului si se va preocupa ca Peninsula sa aiba unde se desfasura si in 2014, spune ca in locul festivalului poate fi organizat un aquapark.

“Noi am cerut terenul, dar actele nu s-au finalizat inca si nu au venit de la Ministerul Apararii. Terenul de acolo nu are neaparat legatura cu Peninsula, acolo poate fi facut un aquapark. Primaria vrea locuinte sociale, dar noi nu ne permitem asta”, a declarat presedintele CJ.

La sfarsitul lui 2013, dupa doar un an petrecut la Cluj, Festivalul Peninsula anunta ca pleaca inapoi la Targu-Mures, acolo unde s-a afirmat ca unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica rock din Romania. Peninsula ii spune “adio” si lui Bodor Laszlo, directorul festivalului, spuneau oficialii de la Mures. De anul viitor, in organizarea Peninsula se va implica o echipa noua, anuntau proprietarii brandului.

Ziar de Cluj a discutat cu Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures, cel care anunta, in decembrie, intoarcerea festivalului in orasul in care si-a format renumele. Acesta spunea ca nu mai exista niciun dubiu: Peninsula pleaca de la Cluj.

“Peninsula se intoarce acasa. Dupa doar un an la Cluj, se intoarce acasa. Probabil ca domnul Bodor Laszlo nu o stie inca, dar intre director si proprietar este, totusi, o diferenta. Cand vorbeste actionarul, proprietarul marcii (Szepessy Szabolcs – nota redactiei), nu mai vorbeste directorul. Lui i se spune ce sa faca, nu el decide cum si unde. Exista o mare probabilitate ca din echipa de organizare de anul viitor sa nu mai faca parte acest director – Bodor Laszlo”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

sursa foto: www.erdon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *