2 kilometri de asfalt ar decongestiona parțial traficul din Florești. Primăria amână proiectul până în 2020

Odată cu deschiderea noii școli din Cetatea Fetei, traficul din Florești a devenit greu de gestionat în acea zonă. Astfel că cetățenii au căutat soluții pentru a nu mai pierde zeci de minute în fiecare dimineață. La orele de varf, străzile adiacente străzii Eroilor sunt blocate (Stejarului, Teilor, Porii, Fagului etc.). Fluxul mare de vehicule generat de deschiderea unității școlare face imposibil traficul în aceasta zonă.

Cetățenii au solicitat Primăriei și au făcut și o petiție pentru asfaltarea unei porțiuni de drum de 2 kilometri între strada Stejarului și strada Principală 16, Tăuți.

”Asfaltarea acestei rute adiacente ar fluidiza traficul în aceasta zona, astfel facilitand și transportul în comun, printr-un număr mai redus de autovehicule pe rutele autobuzelor. Drept urmare, transportul în comun va fi o alternativa mai atractiva, astfel contribuind si acesta mai departe la decongestionarea zonei”, motivează inițiatorii petiției.

Cetățenii au inițiat această petiție încă de acum 3 luni, însă Primăria nu a făcut niciun demers în acest sens. Aceștia au menționat că proiectul ar putea fi cuprins în bugetul aferent anului 2020.

Am primit raspuns de la primărie la sesizarea mea referitoare la asfaltarea tronsonului din capăt de la stejarului

”Cele prezentate vor fi luate in considerare pentru executie in cadrul executiei bugetare aferente anului viitor. Orice investitie trebuie sa aiba o alocare bugetara anterioara, iar in acest caz discutam despre bugetul aferent anului 2020”, este răspunsul transmis de Primărie.

Cu alte cuvinte, floreștenii mai trebuie să aștepte până ce acest proiect va fi demrata și implementat. Până atunci nu au de ales decât să piardă timp în trafic. Centura de Sud nu este nici acum finalizată, proiectele de infrastructură derulându-se cu oviteză invers proporțională cu dezvoltarea imobiliară din comună.

Adauga comentariu