17,5 milioane de euro pentru dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare cheltuiţi de Primăria Cluj-Napoca

Primăria a încheiat în urmă cu 11 ani un contract cadru cu firma Coral Impex SRL  privind concesiunea  serviciilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe raza Municipiului  Cluj-Napoca. Acest contract a fost preungit prin voinţă politică cu încă 7 ani şi 7 luni, iar în ultimii opt ani  de la bugetul local  au fost chetuiţi până în prezent  puţin peste 17,5 milioane de euro. 

În baza contractului nr. 53590/443/07.07.2006 de concesionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu Municipiul Cluj-Napoca, prelungit prin HCL 490/12.10.2010, din bugetul Clujului firma Coral Impex SRL a încasat nu mai puţin de 17,5  milioane de euro, în ultimii opt ani. 

Nenumăratele sesizări ale cetăţenilor trimise pe adresa primăriei an de an cu privire la apariţia insectelor, în special a ţânţarilor şi căpuşelor, precum şi  a disconfortului provocat, dovedeşte faptul că activitatea prestată de Coral Impex SRL  pentru cele 17,5 milioane de euro nu poate fi numită una de calitate.

După cum reiese din graficul prezentat de reprezentanţii primăriei, pentru serviciile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare sunt cheltuiţi din bugetul local, în medie, 2 milioane de euro anual. O fi mult,o fi puţin, aşteptăm rezultatele anchetei DNA de care nu prea se mai vorbeşte prin târg.  

Adauga comentariu