170.000 euro pentru întreținerea fântânilor arteziene din oraș. Unele arată ca după bombardament

Primăria caută o firmă care să se ocupe de întreținerea celor 14 fântâni arteziene din oraș, a celor 39 de cișmele și a celor 2 flăcări comemorative. Valoarea acordului cadru pentru următorii doi ani este de aproape 800.000 lei (170.000 euro). O parte din aceste fântâni arată ca după război, cum este cazul fântânii de lângă CEC, al celei din Parcul Farmec sau al celei de lângă Biserica Sf. Petru din Mărăști.

Potrivit caietului de sarcini, activitatea de verificare și întreținere se desfășoară zilnic și va constra, printre altele, în verificarea modului de funcționare, a stării tehnice a fondurilor fixe, a instalațiilor aferente, a calității și preciziei aparaturii folosite, a calității apei din bazine, dacă sunt impurități sau corpuri solide, verificarea nivelului de apă și umplerea bazinelor dacă este cazul, verificarea aspectului estetic exterior și interior al bazinelor de apă, constatarea, dacă este necesar, a spălării bazinelor și transmiterea beneficiarului.

„Fântâna arteziană din Piața Avram Iancu necesită o supraveghere și întreținere permanentă pe tot parcursul programului de funcționare. Aceasta funcționează zilnic (după un program aprobat), pe fond de muzică, cu pauze pe timpul zilei, ținând cont de instrucțiunile din ghidul de întreținere a fântânii arteziene. Se va asigura supravegherea pornirii, opririi fântânii și modul de funcționare, sincronizarea jocurilor de apă cu muzică și lumini, supravegherea bazinului de apă etc”, mai este notat în caietul de sarcini.

Următoarele lucrări se execută periodic (cel puțin o dată pe lună sau de câte ori este necesar), în funcție de constatări: înlocuirea apei din bazin se va face cel puțin o dată pe lună sau de câte ori este nevoie, în funcție de calitatea apei care se constată cu ocazia verificărilor zilnice, de condițiile meteo etc.; spălare și curățare bazin; umplerea bazinului cu apă se va face din surse de alimentare cu apă sau utilizând cisterna; tratarea apei cu soluții antialge, clor, soluții reglare PH.

Fântânile arteziene din Cluj-Napoca sunt următoarele:

- fântâna arteziană cu grupul statuar din Parcul Central Simion Bărnuțiu

- fântâna arteziană Cuza Vodă (CEC)

- fântâna arteziană Piața Mihai Viteazul

- fântâna arteziană Piața Avram Iancu

- fântâna arteziană Coca-Cola, parcul de joacă de lângă stadion

- fântâna arteziană Complex Minerva

- fântâna arteziană Complex Union

- fântâna arteziană Sf. Petru, b-dul 21 Decembrie 1989

- fântâna arteziană mare și fântâna arteziană mică de pe bulevardul Eroilor

- fântâna arteziană Piața Unirii

- fântâna arteziană Parcul Rozelor

- fântâna arteziană Parc Tulcea

- fântâna arteziană Parc Farmec

Adauga comentariu