16 milioane de lei costă modernizarea Platoului Sălii Sporturilor: dispar locurile de parcare

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru obiectivul de investitii REVITALIZAREA CULOARULUI DE MOBILITATE NEMOTORIZATĂ AFERENT SOMEȘULUI, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA INFRASTRUCTURII PIETONALE ȘI CICLISTICE PE MALURILE RÂULUI ZONA 3 – PLATOUL SĂLII SPORTURILOR.

”Zona studiată are o suprafață de 14.750 mp, se află în domeniul public al municipalității și cuprinde porțiune din Platoul Sălii Sporturilor. În prezent, zona Platoul Sălii Sporturilor are predominant rol de parcaj la sol, cu o capacitate de 340 de mașini, camioane și autocare. Principala utilizare a patoului, aceea ce parcaj, nu mai este justificată în contextul construirii a două parcaje subterane Cluj Arena și Sala Polivalentă. Activitatea Sălii Sporturilor și a Complexului de Natație este puternic condiționată de posibilitatea de a fi accesate facil de și direct în primul rând de pietoni și bicicliști”, potrivit caietului de sarcini.

Proiectul presupune refacereaintegrală a sistemului rutier a platoului de la Sala Sporturilor. Se vor reconfigura și stabili trasee pietonale și velo pentru asigurarea continuității pe cele două maluri ale Someșului. Locurile de parcare vor fi înlocuite de o piațetă ce va putea găzdui diverse evenimente. De asemenea vor fi amplasate bănci și vor fi plantați copaci.

Valoarea estimată a proiectului este de 16.015.953,93 lei fără TVA din care valoarea serviciilor de proiectare este de 369.766,53 lei fără TVA și valoarea lucrărilor de execuție este de 15.646.187,4 lei fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene. 

Recent municipalitatea a lansat și licitația pentru zona 2 a proiectului ce vizează parcul Armătura și pârâul Nadăș.

Valoarea totală a investiției se ridică la 35 milioane EUR. Licitația pentru execuția proiectului ar urma să fie lansată în acest an, iar demararea lucrărilor în 2021.

Practic, este vorba despre două proiecte, în valoare de 168 milioane de lei (35 milioane euro), finanțate din fonduri europene.

Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclisticile pe malurile râului, zona I – Lunca Someşului Mic

Valoarea totală a proiectului este de 123.696.371 lei, iar contribuţia proprie a Primăriei Cluj-Napoca se ridică la 34.038.247 lei.

Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona II – Parcul Armătura şi zona III – platoul Sălii Sporturilor

Valoarea totală a proiectului este de 44.242.722 lei, iar contribuţia proprie a municipalităţii în cadrul proiectului este în valoare totală de 4.199.883 lei.

 

Adauga comentariu