1.500 de euro pentru a duce branza si palinca de la Cluj la Berlin

Primaria clujeana intentioneaza si in acest an sa isi trimita doi angajati la Targul de Turism de la Berlin, iar pentru transportul si cazarea acestora a alocat 7.000 de lei. In aceasta suma intra servicii de transport aerian dus-intors cu bagaj de cala inclus si cazare la un hotel de  2-3 stele in zonele Tiergarten sau Potsdamer Platz pentru sase nopti in perioada 3-9 martie.

Anul trecut au participat Marius Oprea, un obisnuit al targului inca din 2011 , alaturi de Marius Lazin, ambii de la Serviciul Relatii Comunitare si Turism al Primariei. Baza promovarii a reprezentat-o si in acel an palinca, jumerile si branza.

“Prezentam pliante, brosuri si reviste în limbile engleza si germana, pe care le punem la dispozitia vizitatorilor (aproximativ 2000 de bucati din fiecare). Cei care ne viziteaza standul vor avea ocazia sa guste produse traditionale romanesti. De asemenea, pentru ca este o luna speciala, am pregatit martisoare cu simbolul Clujului pentru doamne si domnisoare (500 de bucati)”, au explicat reprezentantii Primariei.

Targul de Turism de la Berlin este considerat printre cele mai importante din lume, la care participa de regula peste 10.000 de expozanti. In 2013 Cluj-Napoca nu a participat pentru ca nu s-a adoptat in timp util bugetul local, esec criticat de consilierii liberali.

In 9-13 martie 2011, Clujul a fost reprezentat la ITB Berlin de doi angajati ai institutiei: Ovidiu Cimpean, sef al Serviciului Relatii comunitare si turism si Marius Oprea, inspector asistent. Au cheltuit, din bani publici, 6.318 lei. Suma a acoperit cheltuielile de deplasare, potrivit unui raspuns al Primariei Cluj-Napoca. Cum a fost promovat Clujul atunci la targul din Berlin? Cu tuica si pliante. Ovidiu Campean si Marius Oprea au dus cu ei si un film de promovare cu “Inima Transilvaniei”.

La editia din 2012 a targului de la Berlin nu a mai participat Ovidiu Cimpean. Marius Oprea a fost insotit de Dan Macovei, si el inspector de specialitate. Pentru aceasta deplasare, Primaria a cheltuit 6.054 de lei.

Anul trecut pentru deplasarea la Berlin Primaria a incheiat un contract de 7.800 de lei cu City Tours & Events.

 

Comentarii

Suca

19.02.2015 21:46

O duc io cu 500 ! 

gabriel predescu

19.02.2015 23:37

Banuiesc ca e un articol de informare...sau? habar nu am ce ar trebui sa inteleg din articol. Considerati suma de 7000 lei prea mare sau prea mica pentru a "participa" la targul de la Berlin?! Ca e vorba totusi de o participare.Cum se face promovarea si cu ce asta e alta treaba, dar chiar nu inteleg daca considerati aceasta suma mare sau mica! O strategie pusa la punct ar fii insemnat o participare anul trecut care sa promoveze anul asta si tot ce se intampla (sau ar trebui sa se intample) in Cluj anul asta -- asta presupune planing strategic, materiale si muuuulte muuuulte altele si ar fi un articol interesant dar cu 7000 lei anul asta, chiar nu inteleg ce insinuati! 

Adauga comentariu