13 luni de ȘANTIER pe o arteră principală din Cluj-Napoca. Licitație de aproape 10 milioane de euro, dată celor de la DIFERIT SRL

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a semnat zilele acestea un contract cu DIFERIT S.R.L., firma soților Petri. Potrivit datelor oficiale, Diferit s-a angajat în „Realizare benzi dedicate transportului public în comun” și modificarea Bulevardului 21 decembrie 1989, care face legătura cu cartierul Mărăști.

Potrivit reprezentanților din Primăria Cluj-Napoca, pentru cele 42 de milioane de lei (aproape 10 milioane de euro) câștigate, prin licitație, cei de la DIFERIT S.R.L. vor efectua o lucrare radicală, precum cea de pe strada Regele Ferdinand, care include: trotuare, iluminat public, plantare copaci, amenajare benzi speciale dedicate transportului în comun (lucrări de infrastructură, amenajare spațiu public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban). Șantierul va dura mai bine de un an, fără a se lua în calcul eventuale ”neprevăzute”. 

În prima etapă, cei de la DIFERIT se vor ocupa de proiectare, iar ulterior vor executa lucrările. 

„Strada 21 Decembrie va fi remodelată. Vom modifica și sistemul de management al traficului, vor fi senzori pentru monitorizarea valorilor de trafic și un sistem de supraveghere video. De asemenea, vom avea și un sistem de comunicații pe fibră optică. Sistemul se numește ITS Urban. Odată cu această modificare vom putea să modernizăm și banda dedicată mijloacelor de transport în comun. Avem 126 de arbori existenți, care vor fi relocați, și vom planta 233 de arbori noi, vom avea și 60 de locuri de parcare pentru biciclete și trotinete electrice”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Inițial, licitația a fost câștigată de ARL - Antrepriza de Lucrări și Reparații, dar Diferit a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) și a primit câștig de cauză. Contractul cu firma DIFERIT a fost semnat pe data de 20 februarie, iar finanțarea vinde de la bugetul local și de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional (P.O.R.). 

FOTO proiect: 

 

Adauga comentariu