120 de participanti la cea de-a 23-a Conferinta a Asociatiei Aeroporturilor din Romania

Cea de-a 23-a Conferinta si Adunare Generala a Asociatiei Aeroporturilor din Romania a reunit la Sinaia in aceste zile 120 de participanti. Evenimentul este cea mai importanta manifestare de acest gen din sectorul aviatiei civile nationale. Lucrarile conferintei au fost special concepute pentru a prezenta si dezbate bune practici si strategii pentru o dezvoltare durabila a transportului aerian din Romania.

Conferinta reuneste reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliilor Judetene, ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, ai Politiei Romane, ai Politiei de Frontiera si ai Serviciului Roman de Informatii. impreuna cu acestia, directori ai aeroporturilor din tara si ai companiilor aeriene, precum si agenti economici din Romania si strainatate, cu activitate in domeniul aeroportuar vor purta discutii pe teme de actualitate din industria transportului aerian.

Prima zi a conferintei grupeaza discutii cu privire la strategii si prioritati in aviatia civila din Romania, actiuni de cooperare intre autoritati, aeroporturi si agenti aeroportuari, precum si aspecte legate de activitatea institutiilor specializate. Totodata vor fi abordate teme privind Codul Aerian al Romaniei, Master Planul General de Transport, precum si planul de implementare a Regulamentului 139/2014 de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi in temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului. Sesiunile de prezentare vor aduce in atentia participantilor si importanta finantarii si dezvoltarii infrastructurii aeroporturilor regionale.

Cea de-a doua zi de sesiuni este dedicata companiilor aeriene avand ca tema de discutie trenduri si inovatii in business. De remarcat in acest sens este si participarea reprezentantilor companiei Tarom, ai  Wizz Air si Ryanair, companii  aeriene care au un rol important pe piata transportului aerian din Romania.

„Conferinta si Adunarea Generala a Asociatiei Aeroporturilor din Romania este un eveniment extrem de important pentru tot ceea ce inseamna aviatia civila din tara noastra. Prin acest  eveniment organizat in fiecare an impreuna cu membrii asociatiei si ceilalti  parteneri ai  nostri, dar si cu sprijinul  autoritatilor cu atributii in domeniul aeronautic, incercam sa gasim cele mai bune solutii si strategii pentru imbunatatirea a tot ceea ce inseamna aviatia civila din tara noastra. Doresc sa salut pe aceasta cale pe cei  peste 120 de participanti care sunt alaturi de noi in acest an si fac posibila organizarea celei de-a 23-a Conferinte si Adunari Generale AAR, precum si deschiderea lor de a dezbate probleme privind aviatia civila” a declarat David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania.

 

Adauga comentariu