12 milioane de euro pentru inchiderea rampelor neconforme din judet

Consiliul Judetean Cluj a scos la licitatie lucrarile de inchidere a rampelor de gunoi din Pata Rat, Huedin, Turda, Gherla, Dej si Campia Turzii. Valoarea estimata a contractului este de peste 12 milioane de euro.

Rampele de gunoi neconforme din judet trebuie inchise pana la sfarsitul anului viitor. Consiliul Judetean Cluj a inceput, astfel, procedurile de achizitie publica pentru aceste lucrari. Valoarea estimata a contractului este de 53.984.168 de lei.

“Aceste rampe trebuie inchise pana la sfarsitul anului 2015. Am lansat licitatia, pentru a trece de toate etapele, de la eventuale contestatii pana la reanalizarea ofertelor. Speram, totusi, sa nu fie cazul”, spune presedintele interimar al Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan.

Lucrarile de inchidere si ecologizare sunt impartite pe doua loturi: lotul I se refera la rampele Pata Rat, Huedin, Turda si Gherla. Suprafata de depozite este de 25,3 hectare, iar costurile sunt estimate la 45 de milioane de lei, fara TVA. Lotul II se refera la inchiderea rampelor de la Dej si Campia Turzii, iar costurile lucrarilor sunt estimate la peste 8 milioane de lei, fara TVA. Termenul de executie a lucrarilor este de 12 luni, de la atribuirea contractului.

Inchiderea gropilor de gunoi neconforme sunt conditie de infringement. Astfel, daca gropile neconforme nu ar fi inchise pana la sfarsitul anului viitor, Comisia Europeana are puterea de a determina statul sa respecte normele incalcate, iar atunci cand e necesar, se poate adresa Curtii de Justitie pentru solutionarea cazului, declansand astfel procedura de infringement.

 “Procedura de  infringement” inseamna, in traducere directa, “incalcare de juramant”, si se refera la o succesiune de pasi ce trebuie parcursi de catre autoritatea unionala – Comisia Europeana – in cazul in care un stat UE incalca legea.

Finantarea pentru aceste lucrari este asigurata din fonduri europene si prinsa in proiectul “Sistem de Management Integrat al Deseurilor”, derulat de Consiliul Judetean Cluj.

Comentarii

???

14.10.2014 10:10

ce o sa se intample cu tiganii de acolo?? nu o sa fie o criza??

Adauga comentariu