100.000 de euro, puși la bătaie de Primăria Cluj-Napoca pentru meciul de FED Cup dintre România și Rusia. Toba lui Boc, scoasă din vitrină

România va juca în FED Cup (tenis feminin) contra Rusiei, pe 7 și 8 februarie 2020. Partida se va disputa, desigur, la Cluj-Napoca, templul tenisului românesc. 

Nu ar putea să se joace altundeva, în condițiile în care Simona Halep e fan Emil Boc și Emil Boc e fan Simona Halep. Dacă îl mai adăugăm pe inegalabilul Ion Țiriac, pregătit să ofere Clujului un turneu WTA contra modicei sume de aproximativ 1.5 milioane de euro, alegerea a fost relativ simplă.

Astfel, în ședința de consiliu local de astăzi, cetățenii și consilierii locali vor fi informați (de aprobat a fost deja aprobat) în ce condiții se va desfășura meciul dintre România și Rusia la Cluj. Mai exact, cât va costa o nouă felie de circ pentru plebe. Pentru că, se știe încă de pe vremea împăraților romani, dai poporului pâine și circ, trăiești mai mult. 

Așadar, din proiectul de hotărâre 78d aflăm că „în parteneriat cu Federația Română de Tenis”, Primăria Cluj-Napoca va organiza în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca meciul de FED Cup. Dacă tot am pus parchet de 200.000 de euro „ca în NBA”, de ce nu? De fapt nu, parchetul de NBA e irelevant la tenis. 

Un alt argument „solid” în organizarea acestui meci e tradiția seculară în tenis a Clujului. Alături de Roland Garros și Wimbledon, la Cluj-Napoca se organizează meciuri de tenis încă din 2013. Mai mult, lumea se adună atunci când Simona Halep joacă tenis. Singura problemă la acest meci de FED Cup, Simona Halep s-ar putea să nu joace. Detalii tehnice. 

Când vorbim despre sume, întregul eveniment va fi susținut cu 100.000 de euro (defalcat, 30.000 servicii de pază și 27.000 suprafața de joc). La nivel de zvon, părinții care nu au prins un loc în creșă ar putea primi un bilet gratuit la eveniment. 10.000 de oameni, amatori de tenis, vor fi fericiți. Restul de 490.000 pot rămâne cu problemele lor, care se „vor rezolva” în următorii ani. 

Să privim, totuși, partea plină a paharului. Primul toboșar al țării, Emil Boc, va avea ocazia să facă galerie cu prietenii din primărie așa cum doar el știe. Victoria e asigurată.

Foto: Fanatik.ro

 

Adauga comentariu