1.000 de elevi din Mănăștur învață îngrămădiți într-o clădire cu doar 24 de săli de clasă. Boc promite că le cumpără un imobil vecin

Copiii Școlii Generale Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca merg la școală pe schimburi din cauză că nu au săli de clasă de ajuns. Părinții au mers cu jalba în proțap la Boc.

Peste 1.000 de elevi de la Școala Generală Iuliu Hațieganu din Mănăștur învață îngrămădiți într-un sediu mult prea mic, cu doar 24 de clase. Din cauza lipsei spațiilor, elevii merg la școală pe schimburi. Problema nu este de azi de ieri, ci este veche de câțiva ani.

Nemulțumiți de condițiile în care învață copiii, părinții au mers, anul trecut, cu jalba în proțap la Emil Boc și i-au cerut soluții. Au venit chiar cu o propunere: Primăria să cumpere o clădire veche, abandonată care a aparținut Poștei. Anul trecut, în decembrie, primarul declara că nu sunt bani pentru cumpărarea respectivului imobil. Acum s-a răzgândit și vrea să le cumpere elevilor o clădire aflată chiar lângă școală.

La dezbaterea pe marginea bugetului local pe anul 2017, de marți după masă, reprezentanții părinților i-au cerut, din nou, primarului Emil Boc să soluționeze situația disperată de la Iuliu Hațieganu.

„Avem o solicitare privind modul în care am putea să rezolvăm lipsa spațiului pentru cea mai mare școală generală din Cluj-Napoca. Vreau să vă reamintesc, în decembrie, am pomenit de clădirea fostei Poște, acum a Telekomului – să luați în calcul solicitarea noastră”, a declarat Marius Pașca, reprezentant al părinților de la Școala Generală Iuliu Hațieganu.

Problema a fost sesizată și în mediul online, de părinții copiilor.

"Am un copil la școala Iuliu Hațieganu, lângă Piața Flora. La școala respectivă, multe clase merg de după-masă la școală din cauza lipsei de spațiu. Ce șanse sunt să se facă săli de clasă din clădirea Romtelecom, care zace părăsită de ani buni și ar putea avea curte comună cu școala?”, a scris Levente Vincze, într-o sesizare postată pe platforma domnuleprimar.ro.

Boc a promis că anul acesta va cumpăra fosta clădire a Poștei, care ar costa peste 400.000 euro.

„Anul trecut nu am mai avut bani la capitolul achiziționare imobile. Anul acesta, în capitolul care vizează achiziționarea de imobile o să fie printre primele pentru că este printre școlile cu cele mai bune rezultate și trebuie să oferim o soluție cât mai aproape de domiciliul elevilor. Eu susțin acest demers și este momentul să facem real ce am promis în decembrie. Școala are nevoie de spații de educație suplimentare”, a declarat Emil Boc.

Comentarii

Cineva

13.03.2017 18:39

Daca acei parinti si-ar inscrie copiii la alte scoli (in centru sau in alte cartiere), Boc si adulatorii lui vor spune "De ce sa-ti duci copilul la scoala in centru sau in alte cartiere cu masina, noi cand eram mici mergeam pe jos."

Bianca Lapustea

15.03.2017 17:26

Nu e neaparat în centru sau in alte cartiere.In Manastur sunt alte trei școli generale, in afara de Iuliu Hatieganu

mihai

13.03.2017 18:44

Boc nu ai bani pentru copii dar ai bani de 40K / parcare in parkingul din Manastur ? 

Claudia

13.03.2017 19:38

Bine c-au fost bani pentru "Untold" și alte spectacole!

Valetnin

15.03.2017 14:05

Spectacolele de genul aduc profit cand o scoala din contra, absoarbe bani. Sigur solutionarea problemei a luat prea mult timp, dar e de inteles. 

Lore

14.03.2017 21:48

Sper sa vedem rezolvare .

Eu

15.03.2017 09:09

Bine ca generatia mea puteam sa mergem semestre intregi dupa masa intr-un líceu din centru sí nimeni nu se plangea...Sí era un semestru cand mergeam o saptamana dinineata sí una dupa masa...

bla-bla

15.03.2017 13:40

Pai si daca generatia ta a putut, sa nu se mai faca nimic? Asta se numeste progres, tu draga Eu. Ce imi pasa mie de generatia ta?? 

Ana

15.03.2017 13:51

Ma deranjeaza ca parinte si situatia ca trebuie sa mearga la scoala de dupa masa dar mai mult ma doare situatia accidentarii copiilor in aceasta scoala,nu se iau masuri de domnul din conducerea scolii,nimeni nu supravegheaza copii in pauze,caz concret :un copil cu mana rupta singur pe banca in pauza ca a fost impins de alt coleg,alt copil cu hematom la ochi si traumatism facial impins pe scari de alti copii mai mari...in aceeasi zi....cine raspunde?

Maria

16.03.2017 11:12

Da serios doar nu o sa stea domnul Berar să aibă grijă de copii needucați :)

Maria

16.03.2017 11:11

Am studiat și eu la această școală acum 10 ani și tot aceasi problema era, dar părinții mei au fost mulțumiți și eu la fel hai sa fim serioși mai sunt alte 2 generale în zona dar problema este că majoritatea copiilor vin din Florești și este mai comod și mai aproape...

Vlad

16.03.2017 20:40

Ba, eo am terminat scoala la I.H si am fost in clasa 6-a un sem de dupa masa si unu de dimineata, faceam schimb cu clasa a4-a si nu a murit nimenea, bun si iarna cand mergeam la scoala la ora 12 si ieseam pe la 5/6 era intuneric, nu am patit nimic. Stati acolo la colivie nu va mutati. =))

Adauga comentariu