100 de lucruri penibile în Cluj-Napoca: parking și colectare selectivă a deșeurilor într-o singură imagine

Anul acesta, primarul Emil Boc le promite clujenilor parkinguri, poduri, parcuri noi, locuințe sociale și SF-uri, adică studii de fezabilitate. Acestea din urmă sunt numai bune de pus la sertar. În schimb, vă oferim o imagine ce surprinde 2 mega proiecte boccene: colectarea selectivă a deșeurilor și parkingul de pe strada Primăverii din cartierul Mănăștur. Desigur, garajele au trebuit demolate. Pe Mogoșoaia a fost prăpăd: garajele clujenilor au fost făcute una cu pământul. Acum, localnicii se uită cu ochii în soare, adică la lumina ce iradiază din promisiunile edilului clujean. Și aceștia așteaptă parkingul lor, de vreo 20 de ani. 

Până una alta, punctele gospodărești, adică acele platforme subterane de colectare a gunoiului au fost îngropate atât de bine pe strada Primăverii, încât gunoiul dă pe-afară. Evident, acolo este locul noului parking. 

„Am încercat să găsim soluții pentru cele mai noi proiecte de modernizare. În materie de infrastructură, cele mai importante proiecte vizează partea care ține de realizarea documentației pentru studiul de fezabilitate și obținerea autorizației de construcție pentru centura metropolitană a Clujului, realizarea obiectivelor de investiții pentru parkingurile din oraș: Primăverii 20, Primăverii 8, care teoretic ar trebui să fie gata în 2020, Mogoșoaia 9, care se termină tot în 2020, parkingul de pe Hașdeu; finalizarea podului Fabricii, realizarea podului Porțelanului”, declara Emil Boc cu prilejul dezbaterii privind bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2019.

Până una alta, adică până în 2020 și după aceea, promisiunea unui nou parking de pe Primăverii conviețuiește cu cealaltă fantomă ecologică a Clujului, colectarea selectivă a deșeurilor în platformele subterane.

Adauga comentariu