1 MILION EURO pentru semaforizarea a 17 treceri de pietoni din Cluj-Napoca

Peste 5 milioane lei (aproximativ 1 milion euro) au fost alocați din bugetul local pentru semaforizarea mai multor treceri de pietoni din Cluj-Napoca. Proiectele de hotărâre au fost votate în ședința de Consiliu Local de marți, 12 mai. Pentru fiecare proiect durata de execuție a lucrărilor variază între 2 și 5 luni.

„Prin promovarea proiectului de semaforizare a trecerilor de pietoni, se propune reducerea numărului de accidente, creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, creșterea standardului de viață și al confortului riveranilor precum și asigurarea unui mod sigur de traversare a pietonilor. Astfel, propunem semaforizarea trecerilor de pietoni cu butoane pietonale astfel încât traversarea pietonilor se va face la cerere, prin acționarea butoanelor, iar echiparea fiecărei locații se va face cu stâlpi simpli și/sau consolă pe care se vor monta semafoare pentru vehicule, pietoni, dispozitive acustice pentru nevăzători, instalație electrică subterană și cămine de tragere”, este precizat în proiectele de hotărâre.

Sumele variază în funcție de numărul de treceri de pietoni de pe strada respectivă care urmează să fie semaforizate. Fondurile sunt distribuite astfel:

881.000 lei fără TVA pentru semaforizarea trecerilor de pietoni de pe B-dul 1 Decembrie 1918 – ștrand Sun, B-dul 1 Decembrie 1918 – intersecție cu str. Petuniei și str. Gruia nr. 51 zona Școala Specială. Durata de realizare este de 3 luni.

1.002.471 lei fără TVA pentru semaforizarea trecerilor de pietoni de pe B-dul Muncii zona Sinterom, B-dul Muncii zona Apia, B-dul Muncii zona Fabricii de Zahăr. Durata de realizare este de 3 luni.

2.979.217 lei fără TVA pentru semaforizarea trecerilor de pietoni de pe str. Bucium nr.27 stație CTP, str. Plopilor nr. 60 – 64 prima pe coborârea dinspre Mănăștur, str. Primăverii – aleea Clăbucet, Splaiul Independenței – str. Salcâmului, Splaiul Independenței – str. Pandurilor, str. Primăverii nr. 2, str. Primăverii nr. 2 tramvai coborâre, str. Primăverii – str. Grigore Alexandrescu, str. Primăverii – str. Bucium, str. Primăverii – str. Răvașului. Durata de realizare a investiției este de 5 luni.

313.840 lei fără TVA pentru semaforizarea trecerii de pietoni de pe str. Donath instersecție cu Aleea Bucur. Durata de realizare a investiției este de 2 luni.

Adauga comentariu