Zeci de persoane cu apartamente în Florești, scoase afară din primărie: „Așa a dat ordin primarul Horea Șulea!”

Scandal de proporții în curtea primăriei din Florești. Zeci de persoane care dețin apartamente în Florești au fost scoase afară din primărie și li s-a interzis accesul la ședința Consiliului Local Florești, care se afla în derulare. 

Conflictul dintre cetățeni și administrația locală provine de la autorizații de construcții date în spatele VIVO (Polus Center) în urma cărora se execută lucrări ce determina surpparea terenului de sub blocurile deja construite și locuite. 

„Suntem la Primăria Florești, pământul de sub blocul nostru se surpă, se duce la vale blocul nostru și poliția nu ne lasă să intrăm la ordinele primarului Horea Șulea! Priviți scandalul! Ne-au dat afară din primărie cu copiii. Nu ne-au mai lăsat să intrăm pe motiv că nu avem buletine cu domiciliul în Florești, deși plătim toate taxele, deși proprietatea noastră se duce la vale, la propriu! Am fost dați afară dintr-o instituție publică, unde plătim taxe și impozite(...). Un funcționar din primărie le-a spus polițiștilor: „Arestați-i dacă nu înțeleg, arestați-i”. Și așa ne-au dat afară.

Cică să venim în ultima joi din lună. Până în ultima joi din lună nu mai avem case!”, explica o tânără care locuiește în zona  străzilor Valea Gârbăului și Răzoare din Florești, în spate la Polus. 

Floreștenii se luptă cu administrația locală de mai bine de un an. Problema o reprezintă aprobarea dată de cei de la Urbanism pentru edificarea unui ansamblu imobiliar de proporții. Aparent, lucrările la acest ansamblu imobiliar compus din blocuri afectează siguranța oamenilor din zonă. 

Vezi mai multe: Verde la blocuri de 10 etaje, lângă căsuțele de pe strada Răzoare

Imaginile vorbesc de la sine: 

 

Adauga comentariu