Zeci de clujeni întorși din Italia vor ajunge la Cluj din Constanța

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne organizează o acțiune de repatriere a 1500 de români din Italia. Aceștia sunt aduși în țară cu aeronave care aterizează la Constanța. Aceștia sunt apoi preluați de autocare ce îi vor duce în centrele de carantină din județele de domicilu.

Două aeronave având la bord 380 de cetăţeni români au aterizat vineri noaptea pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" în cadrul acţiunii de repatriere a 1.500 de conaţionali din Italia, organizată de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne, informează Prefectura Constanţa.

Începând din 27 martie, românii repatriaţi pe cale aeriană pe Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" vor fi transportaţi direct către judeţele de domiciliu pentru efectuarea carantinei.

Astfel, sunt aproximativ 100  de clujeni care vor sosi la Cluj și urmează să fie intre în carantină în unul dintre centrele pregătite de către autoritățile locale, potrivit informațiilor infocluj.eu

Chiar azi, Ziar de Cluj anunța ca Primăria a ajuns la un acord pentru preluarea Hotelului Napoca și transformarea acestuia într-un centru de carantină.

Românii sosiți din Italia cu precedentele zboruri au fost toți carantinați la Constanța, indiferent de județul de domiciliu, acum aceștia vor fi trimiși acasă. 

"În urma aterizării pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a celor două avioane din Italia, cu aproximativ 380 de pasageri, aceştia din urmă nu vor mai fi carantinaţi pe raza judeţului Constanţa, iar pentru cei sosiţi cu primul transport, aflaţi în carantină în judeţul Constanţa, perioada legală de carantinare expiră săptămâna viitoare, după care vor fi sprijiniţi să ajungă acasă", se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanţa.

În ultima săptămână au aterizat la Constnața cinci avioane cu 705 persoane, dintre care 605 au intrat în carantină în judeţul Constanţa, alte 100 fiind transportate la Tulcea. Acestora li se adaugă cele 380 de români aterizați noaptea trecută.

Românii repatriați sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei.

Cetățenii români au fost repatriați din Veneția, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

Adauga comentariu