VIDEO REPORTAJ Cum am cumpărat pastile pentru erecție și afrodisiace pentru viol de pe piața neagră din Cluj

Vă spune ceva numele de Kamagra? Dacă nu, aflați că un astfel de medicament, ilegal în România, se vinde pe piața neagră din Cluj-Napoca cu 10 lei plicul. 

  • Sute, poate mii de astfel de pastile au inundat Clujul, în ultimele luni. Efectul? În cel mai bun caz, o erecție. În cel mai rău, ne spun medicii specialiști, stop cardiac. 
  • Fenomenul pastilelor vândute fără rețetă medicală pe diferite siteuri de anunțuri online nu e nou. Ce e însă nou e amploarea cu care se desfășoară de câteva luni, ușurința cu care se pot procura în ultima vreme aceste medicamente, legislația depășită și riscurile medicale deosebit de grave asociate cu consumul acestora fără îndrumarea unui medic. 
  • Motivul pentru care vânzătorii sunt atât de relaxați e și pentru că legea e depășită de fenomen. Singura reglementare din domeniu, o lege din 1998, este mult prea vagă ca acești traficanți să fie cu adevărat speriați de consecințe. În realitate, sildenafilul, substanța activă din aceste pastile are efecte secundare deosebit de grave.
  • Articolul 90 din aceasta lege menționează că „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare este ilegală”
  • Frecție la picior de lemn. Tot ce riscă vânzătorii de pastile ilegale este o disputa legalâ pe marca înregistrată a medicamentului, nu și consecințe penale legate de efectele acestor pastile asupra sănătații pacenților sau atunci când aceste produse sunt folosite pentru a viola pe cineva, cum este cazul picăturilor afrodisiace. Asta dacă firma producătore depune plângere. 
  • În ultimul an, Poliția Cluj-Napoca a instrumentat doar două astfel de dosare. Unul a fost finalizat de polițiștii clujeni, iar altul trimis mai departe către DIICOT.
  • Echipa noastră a găsit doi dealeri doar după câteva zile de căutari online, pe care i-am convins să ne vândă pastilele în plină zi. 
  • Unul dintre aceștia ar fi fost dispus să ne ofere afrodisiace pe care să le strecurăm în băutură femeilor. Picăturile nu au gust, miros și nu pot fi detectate odată amestecate cu alte lichide, conform prospectului. Practic, droguri pentru viol. 

 

Adauga comentariu