VIDEO Curățenie în plină pandemie: cu mopul MURDAR se spală pe jos și apoi se șterge balustrada. Vezi dacă aceeași FIRMĂ face curățenie și la TINE în bloc

Angajatul unei firme de curățenie nu ține cont de pericolul reprezentat de infectarea cu coronavirus și folosește același mop murdar cu care a șters pe jos și pentru a curăța balustrada într-o scară de bloc din Cluj.

Un clujean l-a surprins într-un filmuleț pe angajatul firmei de curățenie care prestează servicii de curățenie în blocul în care locuiește, care nu purta mască sau mănuși. Mai mult, acesta nu a avut nicio problemă în a folosi mopul atât pentru a spăla pe jos, cât și pentru a șterge balustrada.

”Am constatat ca angajatul de la firma de curatenie din Cluj-Napoca, care presta serviciile de curatenie pentru blocul in care locuiesc, utiliza mopul murdar pe balustrada de care oamenii se tin cu mana pentru a urca scarile. Mopul fiind folosit pentru a spala pe jos, iar apa din galeata impreuna cu murdaria de pe jos erau intinse astfel pe balustrada. Fiind si in perioada starii de urgenta, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, am mai constat ca angajatul acestei firme de curatenie din Cluj-Napoca nu avea nici masca si nici manusi de protectie”, dezvăluie clujeanu, potrivit samartinean.ro

Ziar de Cluj a aflat că firma care se ocupa de curățenie în această scară de bloc, dar și în alte 67 de scări este Ludoșan Viorica, persoană fizică autorizată. 

Situația este cu atât mai gravă cu cât Primăria Cluj-Napoca a dezinfectat în prealabil scara de bloc. Dacă firmele de curățenie procedează în acest fel, acțiunile de dezinfecție executate de către municipalitate sunt inutile. Locuitorii din acel bloc au decis să dezinfecteze ei balustrada cu spirt sanitar, după curățenia efectuată de acel angajat. Ulterior, contractul cu respectiva firmă de curățenie a fost reziliat. 

Mentionez ca Primaria Municipiului Cluj-Napoca a facut o dezinfectie, cu peroxid de hidrogen (apa oxigenata), in bloc inainte ca acesta firma, prin angajatul ei, sa-si execute serviciile intr-o forma imorala, anormala, nepermisa si ilegala, care s-ar putea sa fie incadrata pentru incalcarea legii la Art. 352 din Noul Cod Penal, zadarnicirea combaterii bolilor (infracţiuni contra sănătăţii publice). Imediat dupa ce am surprins cele de mai sus am trimis sms si email la toti proprietarii din bloc sa nu mai atinga cu mana balustra, iar apoi acesta a fost dezinfectata cu spirt sanitar de catre oamenii din bloc. S-a decis, in urma consultarii comitetului executiv, ca serviciile efectuate pentru luna mai 2020 sa nu mai fie achitate catre acesta firma de curatenie, contractul de prestarii servicii a fost reziliat, momentan cautam oferte de la alte firme si speram ca pe viitor sa nu se mai intample asa ceva. Sper ca prin acest articol sa ia la cunostinta cat mai multa lume despre cele intamplate si sa fie vigilenti, iar firmele de curatenie din Cluj-Napoca sa-si instruiasca si sa-si verifice angajatii conform regulilor legale, normale, morale si permise”, transmite clujeanul.

Clujeanul a sesizat și Primăria Cluj-Napoca deoarece respectiva firmă de curățenie are contract cu alte 67 de scări de bloc, iar în măsura în care este posibil, să fie sesizați și alți presedinti de asociatii de proprietari.

”Deoarece acesta firma, discutata mai sus, mi-a spus ca mai are 67 de scari de bloc la care face curatenie, am trimis acest articol si la Primaria Cluj-Napoca, departamentul Asociatii de proprietari, pentru a-l trimite daca este posibil la toti presedintii de asociatii de proprietari din Cluj-Napoca pentru a verifica modul de lucru al acestor firme de curatenie. Daca observatii asemenea lucruri in blocul in care locuiti va sfatuiesc sa faceti ca si mine, ca sa nu platim servicii degeaba si in plus sa ne mai si imbolnavim. Nu am dat numele firmei pentru ca este un PFA, iar in numele ei are numele personal al administratorului si conform GDPR nu este permisa publicarea datelor personale in locuri publice fara acordul lor scris”, menționează clujeanul.

 

 

Adauga comentariu