VIDEO – Credincioși regulamentar distanțați social la slujba din această dimineață de la Catedrala Mitropolitană

După o pauză de două luni, slujbele s-au reluat în curțile bisericilor, respectiv în Piața Avram Iancu, pentru procesiunea religioasă oficiată de către preoții de la Catedrala Mitropolitană din Cluj.

Credincioșii, majoritatea cu mască, au respectat în această dimineață regulile de distanțare socială, ascultând disciplinați serviciul religios.

În Piața Avram Iancu, scăldată de soare, era o atmosferă de liniște în care glasurile preoților se auzeau până după fântâna arteziană care a fost pusă în funcțiune. Întreaga piață era presărată de credincioși nemișcați, printre care treceai ca printre stâlpi.

Smerenia și iubirea sunt virtuți creștine fundamentale, însă, din păcate, deși majoritatea clujenilor păreau pătrunși spiritual de procesiunea la care asistau, unii erau prezenți la slujbă doar cu trupul.

Trup care, la vederea subsemnatului care filma cu telefonul, s-a umplut de ură și de mândrie: „Încalci GDPR-ul! Dacă publici filmarea, ne vedem în instanță! Ești obligat să îmi dai înregistrarea!”, s-a răstit la mine o domnișoară, care s-a apropiat cu gura mare periculos de mult, uitând și de cei 2 metri de distanțare socială, și de smerenia slujbei, și de tot!

Din fericire, însă, în România, încă libertatea de exprimare există și dreptul unui jurnalist de a își face meseria și de a filma în spațiul public nu poate fi îngrădit, așa că vă prezentăm mai jos înregistrarea manifestărilor religioase din această dimineață. O filmare deloc rușinoasă, care nu încalcă nimănui niciun drept la imagine, prezentând doar credincioși într-o piață publică, manifestându-și și practicându-și credința. Credință care ne îndeamnă la iubirea aproapelui și nu la acționarea sa în judecată, la hărțuirea sa publică în timp ce își exercită profesia.

Adauga comentariu