VIDEO Care Apple? Care Samsung? Un tânăr genial din Cluj-Napoca a prezentat o invenție care va schimba viața a milioane de oameni

Țineți minte acest nume: Robert Jenő Kovács. Tânărul își propune să facă viața tuturor mai ușoară prin invențiile sale și a luat premiul cel mare la concursul internațional TUDEK din Ungaria pentru ultima sa găselniță: KO-pot. 

Ce este KO-pot? Un ghiveci smart, care va revoluționa modul în care iubitorii de plante vor vedea lumea. 

Cu toții avem un vecin care ne-a rugat să îi udăm plantele cât este plecat în vacanță. Cu toții ne-am trezit la 2 noaptea agitați cu gândul că am uitat să le udăm. În viitor, acest lucru nu va mai fi o problemă, datorită copilului genial din Cluj-Napoca.

Prototipul de ghiveci se conectează wireless la un smartphone și are pregătită o aplicație dedicată (fie pe iOS, fie pe Android). Sunt monitorizați extrem de complex mai mulți factori, precum umiditatea, temperatura, nivelul de minerale din sol, lumina, umiditatea solului, PH-ul solului, nivelul de apă. Mai mult, planta nu mai trebuie udată, în condițiile în care rezervorul de apă al plantei este umplut automat în urma condensului din aer.

Cu toate că este privit ca un copil-minune în lumea științei, Robert rămâne modest și vrea să își continue studiile la Cluj. „Îmi doresc să urmez studiile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Inginerie Electrică mai exact”, mărturisește tânărul. Asta, în condițiile în care „vânătorii de capete” din SUA așteaptă după colț.

În câțiva ani, când vă veți lăsa plantele nesupravegheate și nu se vor ofili, să îi mulțumiți lui Robert. 

 


Adauga comentariu