In vizor

Valentin Cuibus, despre „unirea” Colegiului Economic cu Liceul Unirea: „Există varianta să lăsăm lucrurile așa cum sunt”

În urmă cu câteva zile, Inspectoratul Școlar a înaintat o propunere pentru Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj, care ar urma să preia Liceul Napoca, de profil tehnologic, de anul viitor. Propunerea Inspectoratului Școlar este să-l unească cu Liceul Napoca. Acest lucru a stârnit un val de nemulțumiri în cadrul Colegiului Economic, însă Valentin Cuibuș susține că va face ce este mai bine pentru copii, hotărârea urmând să fie făcută publică peste două săptămâni.

„În momentul acesta nu este luată încă nicio hotărâre, sunt mai multe discuții privind restructurarea rețelei. Printre acestea este și varianta prin care să se desființeze Edmond Nicolau și să fie preluat totul de către Colegiul Maior. Este și varianta să se desființeze Napoca și să fie preluat totul de către Liceul Economic. În următoarele două săptămâni va fi luată o hotărâre din acest punct de vedere.Vom face ceea ce este mai bine pentru copii”, declară Inspectorul General, Valentin Cuibus.

Dacă la „Nicolau” păreau a fi de acord, la „Economic” lucrurile stau altfel. Părinții elevilor de la Colegiul Economic, împreună cu cadrele didactice sunt nemulțumiți și au lansat o petiție în care cer anularea propunerii deoarece promovabilitatea la Bacalaureat la Colegiul Economic Iulian Pop  este de 96,49%, iar la Liceul Napoca este de 41,37%.

„Există varianta să lăsăm lucrurile așa cum sunt, există varianta în care să se desființeze Liceul Napoca și să fie preluate clădirile și tot, rămânând Liceul Economic în clădire, ca să nu fie interpretări. Nu se pune problema mutării Liceului Economic din clădirea în care sunt acum, nu se pune problema transformării liceului Economic în școală generală și multe alte fantezii pe care le-am auzit. Singura discuție care se poartă este cea privind desființarea Liceului Napoca, preluarea acestuia de către Liceul Economic, rămânând Liceul Economic să aibă în structura lui și partea de servicii. Adică, partea de bucătari, partea de chelneri, partea de școli profesionale pe direcția aceasta care sunt cerute pe sistemul dual de către mediul de afaceri. E clar, există o reținere din partea profesorilor de la Liceul Economic, dar hotărârea o vom lua ținând cont în primul rând de ce este mai bine pentru copii”, mai spune Valentin Cuibus.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *