UTCN, luată de fraieră de Untold! – în timp ce UBB își închiriază singură căminele pentru festivalieri, Universitatea Tehnică îi îmbogățește pe intermediari

Tinerii care vor participa la festivalul Untold se vor putea caza și în căminele universităților clujene, universități care își vând locurile de cazare diferențiat: unele le închiriază direct festivalierilor, altele le închiriază către Untold, care mai apoi le subînchiriază festivalierilor. 

În timp ce Universitatea Babeș-Bolyai le închiriază direct tinerilor locurile de cazare cu 70 și cu 100 de lei/ noapte (plus TVA), Universitatea Tehnică a închiriat către Untold SRL locurile în cămine pentru 50 de lei/pat/noapte. Mai departe, Untold le subînchiriază festivalierilor camerele de cămin contra sumei minime de 450 de lei/persoană/4 nopți, plus taxe, adică în jur de 110 lei/persoană/noapte, conform tarifelor afișate pe site-ul oficial, untold.com

Dacă Universitatea Tehnică ar fi închiriat direct locurile de cazare disponibile în căminele proprii, fără intermedierea Untold, ar fi putut obține, în loc de 50 de lei/pat/noapte, cel puțin dublul acestei sume. Adică, exact ceea ce a făcut UBB.

50 de lei pentru facultate, 60 de lei profit pentru Untold

„Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a încheiat  un Contract de Locațiune cu Untold SRL  pe perioada desfășurării evenimentului Untold  Festival pentru un număr de 1224 locuri de cazare.

Locurile de cazare sunt în Campusul Observator și însumează întreaga  capacitate de cazare a căminului III – 602 locuri și a căminului VII – 622 locuri.

Taxa de închiriere aprobată de Consiliul de Administrație și Senatul UTCN este de 50 lei/pat/noapte x 4 nopți pentru cele 1224 locuri. Suma integrală ajunge în bugetul UTCN și va fi folosită pentru optimizarea condițiilor de cazare pentru studenții UTCN începând cu anul 2017/2018.

Beneficiarul se obligă să respecte normele PSI și de igienă în folosirea  camerelor și anexelor; să achite contravaloarea pagubelor produse în timpul folosirii spațiilor închiriate, dacă este  cazul; să predea locația în condițiile preluării ei, atât din punct de vedere funcțional, cât și sanitar; să folosească bunul închiriat conform destinației sale; să respecte regulamentul de organizare și funcționare cămine al UTCN, precum și să facă dovada plății serviciilor contractate până cel târziu la sfârșitul lunii iulie. Proprietarul se obligă să permită accesul beneficiarului în imobil în condițiile contractuale”, ne-a transmis Mirela Boțan, director Departament Imagine&Relații Publice. 

70-100 de lei direct în conturile UBB

„La propunerea Serviciului Social al UBB, Consiliul de Administraţie al Universităţii a aprobat stabilirea unor tarife de cazare în regim hotelier în căminele studenţeşti ale UBB în perioada 1-10 august 2017, după cum urmează:

Cămin cu trei locuri în cameră, baie proprie, oficiu de gătit comun – 100 lei / loc /noapte + TVA 9% =109 lei / loc / noapte, adresă: Str. Teodor Mihali, nr.58

Cămin cu cinci locuri în cameră, baie și oficiu de gătit comune - 70 lei /loc /noapte + TVA 9% = 76,30 lei / loc / noapte, adresă: Str. B. P. Hașdeu, nr. 45.

Astfel, tinerii care doresc să solicite cazare în perioada 1 – 10 august 2017 pot trimite pe adresa de e-mail social@direcon.ubbcluj.ro o cerere însoțită de copie C.I. pentru toate persoanele care vor fi cazate. După înregistrarea cererii vor primi indicații referitoare la plată. Plata se face în avans,  pe platforma de plăți online a UBB.

Condițiile de cazare sunt condiții de cămin studențesc, prețul nu include prosop, săpun, alte produse de igiena personală. Persoanele sub 18 ani trebuie să fie însoțite de un adult”, a transmis Direcția Comunicare și Relații Publice a Universității Babeș-Bolyai.

Foto: clujtravel.com

 

Comentarii

unu'

22.06.2017 13:08

Mizeria asta de untold începe să mă calce pe nervi. Nu doar că accesul publicului e interzis într-o zonă publică, dar calitatea vieții scade drastic în perioada respectivă și înafară de organizatori și hotelieri, nimeni nu-i mai bogat. Bubuiala din fiecare noapte e insuportabilă - Boc ar trebui dat în judecată pentru asta.

una'

22.06.2017 15:10

La fel poti sa le spui mizerii la TIFF, Jazz in the Park, evenimentele sportive pe Cluj Arena si in Sala Polivalenta, toate "bubuielile" organizate in acest oras. Daca esti ingust la minte (vorbesc la modul general), ai foarte multe alternative pentru acel weekend. Cu exceptia cadrului semi-legal (in cazul Untold cel putin), pentru care nu sunt responsabili locuitorii Clujului, aceste evenimente aduc foarte multe beneficii orasului: bani la bugetul local, turisti, faima peste hotare. Hai sa nu ne mai plangem de "bubuiala" si sa privim un pic mai deschis aceste evenimente.

Radu

22.06.2017 15:34

De acord cu unu' de mai sus. Untold-ul e doar o alta dovada a lipsei de respect a lui Boc fata de cei ce locuiesc in permanenta in orasul asta. Banul pe care-l fac organzatorii dicteaza, ce conteaza ca se inchide parcul si ca bubuie orasul 4 zile, bani sa iasa. Si doar oricum, nu se organizeaza in Zorilor la Boc in fief, acolo la 10 dam stingerea.

Adauga comentariu