USR Gilău denunță public concursuri și promovări din pix la Primărie

Printr-o postare publică pe Facebook, USR Gilău a denunțat public în cursul zilei de marți, 12 mai, „concursuri și promovări din pix” la Primăria condusă de Dumitru Sfârlea, primar de 5 mandate la Gilău:

„În timp ce unora nu le sunt recunoscute studiile superioare sau așteaptă cu anii o promovare, pentru alții lucrurile se aranjează din pix, prin dispoziția primarului.

Am scris în postările anterioare despre concursul pentru postul de șofer organizat în plină pandemie de coronavirus. Cu toate explicațiile primite pe căi oficiale este greu de înțeles de ce era nevoie de un al patrulea șofer. Într-adevăr era post disponibil, dar nu era obligatoriu să fie scos la concurs. Suntem convinși că este o "simplă coincidență" faptul că șoferul P.I. este cumnat cu un consilier UDMR. Sperăm doar să poată aduce diploma de BAC în original după terminarea pandemiei ca să poată fi certificată copia xerox, conform cu originalul, așa cum cere legea. Altfel, organizarea concursului ar putea fi pusă sub semnul întrebării și comisia de concurs trasă la răspundere.

Despre încălcarea legii putem vorbi în opinia noastră la Achiziții Publice, departament cheie în instituție.

Doamna E.C. "șefa" de la achiziții a fost numită coordonator al departamentului cu încălcarea legislației în vigoare.

După ce i-au făcut post cu dedicație, deoarece doamna a fost angajată pe perioadă determinată, a fost numită "șefă".

Ce o recomandă pentru acest post?

Cum este posibil să numești un șef fără să respecți ierarhia funcțiilor publice?

Cum este posibil ca un șef să aibă în subordine un funcționar public de rang superior?

Cum ați numit-o coordonator departament dacă în organigrama instituției nu există funcție de conducere la achiziții?

Cum ați numit-o într-o funcție de conducere fără să organizați concurs pentru ocuparea postului?

Cum să numești "șef" la achiziții o persoană care nu respectă sau nu cunoaște legea achizițiilor publice?

Dacă doamna este singura care a operat în SEAP/SICAP in 2018 și 2019 vă informăm că a fost notificată de sistemul electronic de achiziții publice că a depășit pragul valoric impus de lege. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori la atribuirile directe (achiziții directe) atât la lucrări cât și la servicii și produse.

"Șefa" nu notifica sistemul în termenul legal, trimestrial, nici despre achiziții directe realizate în afara sistemului (offline).

De teamă că află Prefectura și cei de la USR, "șefa" a fost destituită cu aceeași viteză cu care a fost promovată.

Atașat găsiți dispoziția de revocare din funcție.

Din fericire în Primăria Gilău sunt și oameni de calitate. Ei își fac meseria cu profesionalism, respectă legea și caută soluții la problemele comunității.

Pentru voi avem un mesaj: știm că sunt presiuni asupra voastră motiv pentru care vă reamintim de Legea nr. 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice și din alte unități care semnalează încălcări ale legii (legea avertizorului de integritate).

Nu uitați dacă cei de jos se mișcă cei de sus vor pica!”, au conchis reprezentanții USR Cluj.

Adauga comentariu